BANCI | Stirea Zilei

Erste Bank si presedintele Andreas Treichl, achetati pentru manipularea pietei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-19 08:50

Autoritatea de supraveghere a pietei financiare din Austria a anuntat ca investigheaza modul de inregistrare in actele contabile a Erste Group Bank a unui portofoliu de contracte swap pe riscul de credit (CDS) şi verifica dacă presedintele bancii, Andreas Treichl, a indus în eroare investitorii cu o declaratie facuta inainte ca banca sa emita, saptamana trecuta, un avertisment oficial cu privire la pierderile ce le-ar putea inregistra in acest an.

Erste Bank a confirmat că autoritatea de reglementare (FMA) i-a cerut să furnizeze informaţii necesare anchetei.

Erste a anuntat pe 10 octombrie ca ar putea avea o pierdere netă in 2011 de până la 800 de milioane de euro, ca efect al reglementarilor privind creditele in valuta din Ungaria, in urma deprecierii valorii datoriilor suverane din zona euro, precum şi ca urmare a devalorizarii portofoliului de asigurari de risc de credit (CDS).

Anunţul neprogramat a determinat scaderea actiunilor Erste la cel mai mic nivel din ultimii doi ani si a afectat si valoarea actiunilor altor banci austriece.

De asemenea, anuntul a fost facut dupa ce Treichl a declarat in 29 septembrie ca nu vede nici un motiv pentru a schimba previziunea de profit pentru 2011 ca efect al legislatiei din Ungaria, care obliga bancile sa inregistreze pierderi pentru ca populatia isi poate rambursa creditele in valuta la un curs mult mai mic decat cel din prezent.

"Există doua anchete: una referitoare la portofoliul de CDS şi modul în care a fost inregistrat in contabilitatea bancii. Există, de asemenea, o anchetă cu privire la interviul acordat de domnul Treichl pentru Reuters in 29 septembrie, in care a confirmat previziunile de profit, dupa care, la mai putin de două săptămâni, le-a contrazis", a declarat un purtator de cuvant al FMA.

Acesta a precizat ca ancheta privind observaţiile lui Treichl a fost initiata în urma controalelor de rutină, precum şi in urma unei plângeri de la o persoana, pe care purtătorul de cuvânt nu a identificat-o, cu privire la o posibila manipulare a pieţei şi încălcarea regulilor de confidentialitate.

Un purtator de cuvant al Erste a confirmat că banca a fost contactata de către autoritatea de reglementare a pieţelor.

"FMA ne-a cerut să răspundem la şase întrebări pe tema de CDS-urilor şi a comunicatelor ad-hoc," a spus el. Acestea includ detalii cu privire la credit default swap-urile deţinute de Erste, cum ar fi calendarul de tranzacţii, valoarea de piaţă şi valoarea contabilă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii