Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Dobanzile la depozite continua sa scada: care banci platesc cel mai bine pentru economiile populatiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-16 21:17

CEC Bank ramane banca la care persoanele fizice sunt cel mai bine rasplatite pentru economiile in lei, in conditiile in care dobanzile la depozite continua sa scada.

Patru banci (Banca Transilvania, Unicredit, OTP Bank, Banca Romaneasca si Libra Bank) au redus in ultima luna dobanzile la depozitele in lei pentru persoanele fizice, conform statisticii realizate de Bancherul.ro privind nivelul dobanzilor practicate de cele mai mari 15 banci romanesti.

Dobanda pentru un depozit in lei la termen de un an pentru persoane fizice variaza intre 1% la Unicredit si 3,35% la CEC Bank.

Bancile cu cele mai mari dobanzi sunt, in ordine, CEC Bank, OTP Bank si Banca Romaneasca, in timp ce bancile cu cele mai reduse niveluri de dobanda sunt Raiffeisen Bank, BRD si BCR.

Dobanda medie pentru un depozit in lei la termen de 12 luni deschis la ghiseele celor 15 banci este 2,11%, in scadere de la 2,14% cat a fost in luna octombrie.

Dobanda medie pentru depozitele pe un an facute online, prin aplicatiile de internet/mobile banking, este putin mai mare, 2,26%, de asemenea in diminuare fata de luna anterioara, cand era 2,32%.

Comisioanele pentru retrageri de numerar  si administrarea contului

In cazul depozitelor conteaza si comisioanele platite la retragerea banilor de la ghiseele bancilor sau de pe carduri, la ATM-uri.

Sapte dintre cele 15 banci nu-si taxeaza clientii atunci cand retrag banii din depozite in data scadentei, iar la restul bancilor acest comision variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2% la BCR si Raiffeisen.

In cazul retragerii depozitelor cu cardul de la ATM-ul bancii emitente, exista cinci banci care nu au niciun comision, in timp ce la restul acesta este de regula 0,2% din suma retrasa, exceptia fiind Raiffeisen, unde comisionul este 1% minim 10 lei.

Mai exista si comisioanele pentru administrarea contului curent si pentru aplicatiile de internet/mobile banking, pe care le-am luat in considerare pentru calcularea unui castig obtinut dupa un an in care depunem bani la cele 15 banci.

Rezultatul este ca cel mai mare castig, dupa aplicarea dobanzii si comisioanelor, pentru un depozit de 10.000 de lei pe termen de un an, il obtinem la CEC Bank: 335 de lei dupa ce retragem banii la ATM-ul bancii si 197 de lei daca scadem comisioanele cu administrarea contului si a aplicatiilor de internet banking si mobile banking.

Fireste ca aceste comisioane pot fi luate in calcul doar de clientii noi, care nu au un cont la CEC Bank.

Cel mai mic profit din depozit se obtine la Raiffeisen Bank, de doar 75 de lei, iar daca adaugam si comisioanele, atunci ramanem in pierdere cu 33 de lei.

Taguri: UniCredit Bank  comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  depozite bancare  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii