BANCI | Stirea Zilei

Depozitele bancare in euro au crescut mai mult decat cele in lei, pe fondul deprecierii leului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-12-27 22:45

Depozitele bancare in valuta ale populatiei au crescut in acest an cu 9,7% exprimate in euro, mai mult decat depozitele in lei, care s-au majorat cu 7,9% in valoare nominala si cu 4,5% in termeni reali, daca se ia in calcul si devalorizarea banilor prin inflatie.

Luna trecuta, noiembrie, depozitele populatiei in valuta au crescut cu 2,4% fata de luna precedenta, in timp ce economiile in lei au scazut cu 0,2%.

Si in octombrie ritmul lunar de majorare a depozitelor populatiei in valuta a fost dublu (1,2%) fata de cele in lei (0,6%).

Cresterea cursului stimuleaza economisirea in euro

Preferinta populatiei pentru economiile in valuta, euro in principal, ar putea fi pusa pe seama devalorizarii monedei nationale in a doua parte a acestui an.

Cursul euro/leu a inceput anul la nivelul de 4,5175 lei pentru un euro, care s-a mentinut doar pana la finalul lunii februarie. In martie, cursul a crescut la 4,56 lei, iar la finalul lunii august a ajuns la 4,59 lei, nivel la care a ramas pana la inceputul lunii noiembrie, cand a spart pragul de 4,6 lei, odata cu majorarea dobanzilor de pe piata interbancara. Ulterior, cursul a tot urcat pana la 4,6515 lei astazi, 27 decembrie.

In total, de la inceputul anului, leul s-a depreciat cu 3,1%, echivalentul a 14 bani, fata de euro, ceea ce, de fapt, nu este o crestere foarte mare.

Ce inseamna, concret, o depreciere a leului cu 14 bani fata de euro? Un depozit de 1.000 de euro, care valora la inceputul anului 4.517 lei, in prezent a ajuns la 4.651 lei, asadar, cu 134 de lei mai mult.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii