BANCI | Stirea Zilei

Dan Radu Rusanu, presedintele ASF cu salariu de 14.000 de euro, nu stie care este cea mai importanta problema a supravegherii financiare din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-18 16:34

Dan Radu Rusanu, fostul senator liberal numit pe criterii politice la conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cu un salariu lunar de 14.000 de euro, a organizat astazi o conferinta de presa, dupa numirea noilor membri ai institutiei, in cadrul careia nu a putut sa raspunda care este cea mai importanta problema cu privire la supravegherea financiara din Romania in acest moment pe care ar trebui sa o rezolve.

„Va rog sa ne spuneti care considerati ca este cea mai importanta problema cu privire la supravegherea financiara din Romania?”, a fost intrebarea adresata de ziarist.

Dan Radu Rusanu: „Toate sunt la fel de importante, si vis-a-vis de piata de asigurari si vis-a-vis de pensiile private si vis-a-vis de piata de capital. Toate sunt la fel de importante. Nu as putea sa fac o ierarhizare a lor, dar absolut toate vor forma obiectul urmatoarei noastre activitati. E greu sa faci o ierarhizare, nu avem asa, ca in presa...”

„V-am cerut una singura, nu o ierarhizare.”

„Toate trei sunt la fel de importante, nu pot sa fac o ierarhizare a lor, ca asigurarea e prima si bursa a doua...”

„Dar eu v-am cerut sa ne spuneti o problema (pe care vreti sa o rezolvati), nu o institutie, un domeniu.”

„Ca orice institutie avem foarte multe probleme. Probabil ca pe masura ce le vom rezolva o sa va informam si o sa va tinem la curent cu privire la importanta lor si cat de complicate sunt.”

„Deci inteleg ca de fapt nu aveti o opinie (nu stiti care ar fi cea mai importanta problema de rezolvat de catre ASF).”

Vicepresedintele ASF, Ion Giurescu: „Avem o opinie, nu ne puneti acum sa dam pentru presa ca pentru noi cel mai important este, de exemplu, piata pensiilor private. Avem mai multe probleme la aceasta ora, mai multe prioritati, nu poti sa ai o singura prioritate intr-o institutie cu o asemenea problematica. Avem dezvoltarea pietei de capital o problema foarte importanta, siguranta sistemului de pensii, problemele ce au aparut de-a lungul timpului in asigurari, deci nu poti sa spui ca prioritatea noastra este, de exemplu, norma ce urmeaza a aparea intr-o luna despre custode si depozitar.”

Seful ASF a mai tinut sa sublinieze faptul ca salariul sau, de 14.000 de euro, este cu mult mai mic decat a altor conducatori numiti pe criterii politici in sinecure precum aceste autoritati de reglementare in domeniul financiar.

„Constantin Buzoianu, pus la fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor la recomandarea presedintelui Basescu, avea un salariu de 42.000 si a incasat salarii compensatorii de 330.000 de euro. Noi avem 30% din ce avea domnul Buzoianu”, a spus Dan Radu Rusanu.

Pe de alta parte, Ion Giurescu spune ca salariile sunt confidentiale: „Nu va suparati acuma, exista totusi o confidentialitate a salarizarii. La BNR ati vazut vreodata vreun salariu publicat? Deci toti angajatii au dreptul la confidentialitatea salariilor. Presedintele v-a spus salariul dansului, noi avem sub salariul presedintelui. La un moment dat va trebui sa respectam acest lucru, al confidentialitatii veniturilor angajatilor. Oricum, cei care ne-au verificat si trebuie sa stie care sunt salariile noastre, nu au avut probleme cu noi, au vazut ca suntem cu mult fata de ce se intampla in alta perioada cand nu eram noi la ASF.”

Intrebat daca nu este firesc sa fie cunoscute salariile dintr-o institutie publica, el a spus ca nu sunt bani publici, nu sunt de la bugetul de stat. Noi nu luam din banul public.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii