BANCI | Stirea Zilei

Cursul valutar stabileste un nou record: 4,2985 lei/euro, curs oficial BNR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-13 13:36

Cursul de referinţă afişat marţi de Banca Naţională a României (BNR), de 4,2985 lei/euro, indică deprecierea cu 0,7% a monedei naţionale în faţa euro, comparativ cu referinţa publicată luni, de 4,2684 lei/euro, şi reprezintă un nou minim istoric pentru leu.

Rata de schimb a înregistrat fluctuaţii considerabile, de peste cinci bani, în prima jumătate a şedinţei de marţi, cotaţiile variind între un minim de 4,2950 lei/euro şi un maxim de 4,3500 lei/euro.

În jurul orei 13:00, transferurile se realizau la 4.3020-4.3045 lei/euro.

Primele operaţiuni au fost efectuate la 4,3500 lei/euro, nivel cu peste 2,7 bani peste închiderea şedinţei de luni, când euro a fost cotat la 4,3230-4,3300 lei.

Ulterior, rata de schimb a intrat pe o tendinţă uşor descendentă şi a coborât sub nivelul de 4,3 lei/euro, iar în jurul orei 10:10 euro era tranzacţionat la 4,2975 lei.

"Toate pieţele din regiune au fost agitate, cu volume foarte mari de transfer. Pe piaţa locală, au fost două valuri de apreciere a monedei naţionale, în cadrul cărora cursul a coborât de la un maxim de 4,35 lei/euro la 4,3 lei/euro. S-au înregistrat cumpărări masive de euro, după care au fost observate scurte schimbări de trend, în sensul aprecierii leului, momente în care probabil s-au marcat profituri", a explicat un dealer.

Totodată, unii dealeri asociază aceste scurte aprecieri ca fiind intervenţii indirecte ale băncii centrale.

Astfel, cotaţiile au coborât de la 4,35 lei/euro până la un minim de 4,2975 lei/euro, la momentul primului val de vânzări de euro, în jurul orei 10:00, iar după o oră s-a întamplat acelaşi lucru, ratele atingând un minim de 4,2950 lei/euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii