BANCI | Stirea Zilei

Curs valutar BNR: Euro creste la 4,2987 lei/euro, in ton cu valutele din regiune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-02 13:37

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,2987 lei/euro, în urcare cu peste 2 bani (0,49%) faţă de şedinţa precedentă, după ce moneda naţională a revenit pe depreciere pentru a doua şedinţă consecutiv, în ton cu evoluţia monedelor din regiune.

Săptămâna trecută, leul reuşise să recupereze peste 8 bani faţă de nivelul minim atins pe 22 ianuarie, de 4,3127 lei/euro, după mai multe şedinţe succesive în care a pierdut teren în faţa euro. Cu toate acestea, moneda naţională a revenit vineri pe depreciere, BNR anunţând un curs de referinţă de 4,2775 lei/euro.

"Piaţa este destul de liniştită, faţă de dimineaţă când era mai multă agitaţie, leul fiind decorelat de celelalte monede din regiune. Cursul pare să fluctueze în jurul nivelului de 4,30 lei/euro, după corecţia de dimineaţă", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Băncii Transilvania Florin Bota.

Moneda europeană era tranzacţionată în debutul primei şedinţe a săptămânii uşor peste 4,29 lei/euro, însă primele tranzacţii au depreciat leul până la 4,3220 lei/euro. Cursul a coborât apoi până la 4,30 lei/euro, nivel în jurul căruia a fluctuat ulterior. La 13:15, băncile cumpărau un euro cu 4,3003 lei şi îl vindeau cu 4,3063 lei.

În regiune, monedele emergente au fluctuat semnificativ, zlotul polonez apreciindu-se în primă fază de la 4,47 la 4,41 unităţi/euro, pentru a pierde apoi teren până la 4,44 unităţi/euro.

Forintul s-a întărit iniţial de la 299,25 la 295,7 unităţi/euro, însă s-a depreciat ulterior până la 298,5 unităţi/euro.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat luni de BNR marchează deprecierea monedei naţionale cu 5,5 bani (1,68%) până la 3,3770 lei/dolar, de la nivelul de vineri, de 3,3212 lei/dolar.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a apreciat aproape constant în prima parte a zilei, pe un interval restrâns, de la 1,2875 euro la 1,27 dolari/euro, însă apoi a pierdut uşor teren până la 1,2750 unităţi/euro. La 13:15, ora României, euro era cotat la 1,2741 dolari.

Banca Naţională a României a afişat, în prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14,14% pe an, uşor sub cel din şedinţa anterioară, de 14,22% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a scăzut la 15,43% pe an, de la nivelul de vineri, de 15,49%.

Pe piaţa monetară dobânzile la depozitele pentru o zi de tip overnight se menţin la 14-16% pe an, în apropierea dobânzii percepute de BNR la facilitatea de credit (lombard), de 14,25% pe an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii