Cum se amana ratele, la fiecare banca si IFN
Autor: Bancherul.ro
2020-04-01 14:59
Va prezentam lista si datele de contact ale bacilor si IFN-urilor care ofera propriile solutii de amanare a ratelor sau de restructurare a creditelor clientilor afectati de criza pandemiei coronavirusului COVID-19:
Banca Transilvania (BT)
BT a anuntat ca pana la aparitia normelor de aplicare a OUG 37/2020 privind amanarea ratelor, masurile anuntate deja de BT raman in vigoare.
Atat persoanele fizice cat si firmele pot cere amanarea ratelor pe maxim 3 luni.
"Clientilor persoane fizice care au dificultati temporare la plata ratelor, fie de natura medicala, carantina, izolare, fie din cauza situatiei economico-financiare conjuncturale le punem la dispozitie posibilitatea amanarii pana la 3 rate a creditelor in sold", precizeaza BT.
Puteti solicita amanarea ratelor la numarul de telefon 0264 308 080 sau pe site-ul bancii, la acest link.
Si firmele pot sa-si reduca ratele la credite:
"Clientii Persoane juridice pot reduce ratele la credit pentru urmatoarele 6 luni cu pana la 100%, iar documentatia de care avem nevoie pentru justificarea situatiei este minimala."
Datele de contact ale BT le gasiti la acest link:
Banca Comerciala Romana (BCR)
BCR a decis amanarea ratelor persoanelor fizice pe o perioada de pana la trei luni, cu capitalizarea dobanzii ulterior si achitarea acesteia pe restul perioadei de creditare.
Cererea de amanare a ratei trebuie sa o faceti pe site-ul BCR.ro, la acest link sau la telefonul *2227 (0800.801.227)
In cazul firmelor, BCR poate oferi o perioada de amanare a ratelor de pana la 6 luni.
Cererea de amanare a ratelor pentru firme se face pe site-ul BCR.ro, la acest link sau la telefonul *2227 (0800.801.227)
BRD
La BRD se pot face, in prezent, cereri de amanare a ratelor, doar in conditiile OUG 37/2020, pentru care banca a publicat un formular de completat, pe site-ul BRD, la acest link.
Vechiul formular pentru amanarea ratelor in conditiile bancii, pe o perioada de trei luni, cu prelungirea perioadei de creditare si mentinerea ratei la acelasi nivel, nu mai este disponibil.
Raiffeisen
Amanare la plata ratelor – clienti PF
Clientii bancii, persoane fizice cu credite in derulare, au posibilitatea prevazuta deja in contracte de a opta pentru o amanare la plata de pana la 3 luni la plata ratelor.
In acelasi timp, pentru clientii care nu au o astfel de optiune, dar doresc sa beneficieze de amanare la plata ratelor, vom gasi solutii individualizate.
Ambele categorii de clienti sunt rugate sa sune la 0800800555 (de luni pana vineri intre 9.00-20.00) sau sa trimita un mesaj pe adresa de email 123@raiffeisen.ro.
In cazul in care folositi adresa de email, va rugam sa mentionati urmatoarele informatii:
Subiect email: "Solicitare amanare la plata"
In continutul mesajului sa se regaseasca obligatoriu:
- nume si prenume,
- CNP
- creditul la care doriti amanarea la plata (ex: credit imobiliar, credit ipotecar sau credit de nevoi personale negarantat),
- numarul de rate pe care le doriti amanate (1, 2 sau 3).
Daca aveti mai multe credite, specificati informatiile separat pentru fiecare dintre ele.
Ne straduim sa preluam si sa inregistram toate solicitarile, de aceea, este important sa introduceti o singura solicitare. Veti fi informati imediat ce avem o rezolutie pentru dvs.
Informatii pentru persoane juridice
In calitate de reprezentant legal al unei persoane juridice, daca sunteti in carantina, auto-izolare sau alte situatii speciale si considerati ca veti avea probleme cu plata la timp a ratelor la credite, va rugam sa va adresati telefonic persoanei care gestioneza relatia cu compania dvs. (responsabilul dvs. de client sau director agentie) sau sa ne contactati la numarul de telefon 004 021 306 3007.
Colegii nostri din zonele de Corporate si IMM discuta cu clientii persoane juridice sa inteleaga care este situatia si sa gasim impreuna solutii pentru sustinerea activitatii acestora, cu prioritate a companiilor din industriile cele mai afectate pe termen scurt.
Unicredit
Unicredit a fost printre ultimele banci care a anuntat masuri pentru situatia pandemiei coronavirusului. Mai mult, spre deosebire de alte banci mari, nu a oferit facilitatea de amanare a ratelor pe o anumita perioada, de trei luni, de regula, nici la persoane fizice, nici la firme.
Anuntul bancii: "UniCredit a implementat un set de măsuri menite să ajute clienții pe parcursul acestei perioade dificile, care pot presupune, în funcție de solicitarea clienților persoane fizice și de fiecare situație în parte, inclusiv amânarea ratelor la credite.
În acest sens, clienții care deja parcurg o perioadă dificilă cauzată de contextul actual pot să contacteze UniCredit la numărul de telefon 021.200.20.80, de luni până vineri, între 9.00 – 17.00.
Trimiteti si e-mail la adresa: ROUCFinCollection@unicredit.ro.
Pentru clienții IMM cu facilități de credit în derulare, care sunt temporar afectați de Covid-19 și vor solicita suport, UniCredit a implementat un flux rapid de decizie pentru a găsi cea mai potrivită soluție, în termene scurte.
Colegii nostri sunt disponibili 24/24
+4021 200 2020 (apel cu tarif normal din orice retea fixa Telekom Romania)
*2020 (apel cu tarif normal din retelele mobile)
E-mail: infocenter@unicredit.ro"
ING
Pentru clienții persoane fizice cu credite de nevoi personale și imobiliare care sunt afectați în mod tranzitoriu de pandemia de COVID-19 și care solicită în mod direct măsuri de sprijin, putem aplica amânarea plății ratelor până la 2 luni. Durata creditului va fi extinsă în concordanță, pentru a păstra același nivel pentru ratele lunare.
Clienții care au nevoie să apeleze la această opțiune sunt rugați să trimită un email la adresa: contact@ing.ro.
Pentru clienții persoane fizice care resimt un impact direct și de durată prin circumstanțe ca pierderea locului de muncă sau probleme grave de sănătate, vom proceda ca întotdeauna în astfel de situații, cu grijă și responsabilitate, încercând să găsim pentru fiecare caz în parte soluția potrivita reeșalonării creditului. Ca și mai sus, clienții sunt rugați să trimită un e-mail la adresa: contact@ing.ro.
Pentru persoanele juridice, avem fie varianta de a merge pe soluții de restructurare, fie aceea a unor aranjamente de plată, în funcție de tipul clientului și situația concretă a acestuia. Analizăm și monitorizăm zilnic cererile clienților.
CEC Bank
CEC Bank a publicat o pagina cu intrebari si raspunsuri utile pentru criza COVID-19, la acest link.
Ce se intampla cu ratele daca sunt in carantina sau autoizolare?
Iti recomandam sa utilizezi canalele bancare la distanta – Mobile Banking, Internet Banking – pentru a te asigura de disponibilitatea sumelor in cont. Pentru cei care nu au acces la Mobile Banking sau Internet Banking, CEC Bank a anuntat ca, pe durata starii de urgenta, este pregatita sa sustina amanarea pentru 30 de zile a platii ratelor la creditele acordate persoanelor fizice. Masura se aplica automat si este valabila pentru toate creditele: pentru locuinte, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri.
Atragem atentia ca este vorba de o amanare, nu de o re-esalonare sau o rescadentare a creditului si ca, in perioada urmatoare, vor trebui achitate si rata amanata, si ratele curente.
Ce solutii aveti pentru clientii afectati de COVID 19?
Suntem aici pentru a gasi solutii pentru clientii afectati de criza COVID-19 care se confrunta cu situatii precum somajul tehnic, pierderea locului de munca sau probleme grave de sanatate. Aceste situatii sunt analizate de la caz la caz pentru a putea veni cu solutii adaptate precum reesalonarea creditului, acordarea unei perioade de gratie si prelungirea duratei de creditare etc.
Daca te afli intr-una din aceste situatii, te rugam sa te adresezi consilierilor din unitatile CEC Bank, respectand reglementarile privind circulatia persoanelor.
In ceea ce priveste declaratiile oficialilor privind amanarea ratelor cu noua luni, asteptam adoptarea actelor normative necesare. Suntem in contact continuu cu autoritatile si vom implementa aceste masuri imediat ce vom avea un cadru legal.
Ce trebuie sa faci pentru amanarea ratelor?
Pentru a beneficia de amanarea ratelor, ne poti contacta prin:
Telefon: 031.423.2020
Email: alaturidetine@cec.ro (pentru persoane fizice) sau suntemparteneri@cec.ro (pentru persoane juridice)
Tot ce trebuie sa faci este sa ne comunici urmatoarele date:
Daca esti persoana fizica:
Nume si prenume
CNP
Agentia unde ai creditul
Adresa de corespondenta
Adresa de email
Numar de telefon
Tipul creditul
Numarul de rate amanate
Daca esti persoana juridica:
Denumire firma
CUI
Reprezentant legal
Agentia unde ai creditul
Adresa de email
Numar de telefon
Tipul creditul
Numarul de rate amanate
Alpha Bank
Avem disponibile solutii de sprijin adaptate contextului, inclusiv facilitati de amanare la plata a ratelor (1-3 luni).
Daca intampini dificultati la rambursarea creditului din motive medicale sau economice, te rugam sa ne contactezi la asistentacovid19@alphabank.ro sau 0800 825 742.
Vom lucra impreuna cu tine pentru a identifica cea mai buna varianta de sprijin, adaptata situatiei in care te afli.
Banca Romaneasca
Clienții persoane fizice de la Banca Românească pot beneficia de suspendarea temporară, de până la 2 luni, a plății ratelor datorate. Astfel, pentru credite ipotecare, consum cu ipotecă, sau nevoi personale, pe baza solicitărilor clienților făcute prin call center la numărul de telefon 021 304 81 00, sau pe site-ul bancii, www.banca-romaneasca.ro în secțiunea Asistență Clienți/Solicitări (la acest link), plata ratelor poate fi amânată pentru una sau două luni. Acest lucru înseamnă că ratele nu vor deveni scadente în perioada solicitată.
Pentru clienții care dețin unul dintre produsele "Card de credit MasterCard Standard" sau "Card de credit MasterCard Gold", Banca Românească extinde automat, până pe 15 mai 2020, perioada de grație.
Garanti BBVA
Anuntul bancii: "Pentru persoanele fizice, cu credite ipotecare sau de nevoi personale, dacă sunteți în carantină, auto-izolare sau impactați tranzitoriu de Covid-19, vă rugăm să ne contactați telefonic în agenții sau prin e-mail la contact@garantibbva.ro.
În baza cererilor putem amâna plata ratelor cu până la 3 luni.
Clienții noștri care fac această solicitare vor fi informați individual pe canalul de comunicare ales care sunt următorii pași.
Pentru persoanele juridice, dacă sunteți în carantină, auto-izolare sau întâmpinați alte probleme ce vă împiedică să achitați la timp creditele, vă rugăm să contactați agenția de care aparțineți prin telefon sau e-mail pentru a găsi împreună o soluție favorabilă.
OTP Bank
Dacă ești client persoană fizică și deții credite de nevoi personale, cu sau fară ipotecă sau credite ipotecare, inclusiv Prima Casă, acordate înainte de 20.03.2020, îți oferim posibilitatea plății ratelor la scadență sau oricând ulterior până la data de 29.05.2020, fără a fi trecut la restanță și fără penalități de întârziere.
Plata tuturor ratelor acumulate și neachitate integral în perioada 24.03-29.05.2020 se va face începând cu prima scadență ulterioară datei de 29.05.2020.
Ce fac dacă sunt în imposibilitatea de a plăti integral ratele după 29.05.2020?
Dacă te afli în imposibilitatea achitării integrale a ratelor acumulate în această perioadă, te rugăm să te adresezi din timp băncii pentru a găsi împreună cea mai bună soluție pentru tine, fără niciun fel de costuri suplimentare. În caz contrar, punerea în întârziere se va face începând cu prima scadență lunară ulterioară datei de 29.05.2020 pentru toate sumele acumulate și neachitate până în acel moment.
În cazul în care nu poți trimite cererea de amânare rate prin e-mail la adresa office@otpbank.ro, ne poți contacta la următoarele numere de telefon: 0800 88 22 88 apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă din România
+ 4021 308 57 10 apelabil și din străinătate
Mai multe detalii, de pe site-ul OTP Bank, la acest link
Credit Europe Bank
Credit Europe Bank România a anuntat ca "vine în sprijinul clienților săi persoane fizice care dețin credite ipotecare și sunt afectați de pandemia de COVID-19 cu posibilitatea de a-și amâna ratele la cerere.
Totodată, Banca implementează o măsură adițională de protecție și decide suspendarea inițierii de noi proceduri de executare silită a clienților persoane fizice."
Pentru a solicita amanarea ratelor, sunati la telefon 0750.000.000 (număr apelabil din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, inclusiv internaţional), disponibil non-stop sau trimiteti un e-mail la adresa office@crediteurope.ro.
First Bank
First Bank a anuntat ca "propune soluții personalizate clienților care semnalează dificultăți generate de pandemia COVID -19. Au fost deja implementate amânări la plata ratelor la credite pentru companiile puternic afectate."
Telefon:021 303 69 69
E-mail:office@firstbank.ro
Libra Bank
Libra Bank este printre putinele banci care nu au oferit clientilor masuri de amanare a ratelor la credite, inainte de adoptarea OUG 37.
Dupa adoptarea ordonantei, banca a postat un anunt, pe site-ul propriu, despre amanarea ratelor la credite:
"Avand in vedere proiectul de OUG prin care clientii afectati de pandemia COVID -19 pot solicita suspendarea platii ratelor (principal, dobanzi si comisioane aferente), va informam ca va punem la dispozitie urmatoarele cai de a ne transmite eventualele solicitari:
email la adresa help@librabank.ro sau
telefon la numarul 08 008 55555
Solicitarea va cuprinde:
Numele companiei (sau PFA, II etc. ori Nume persoana fizica)
CUI/CNP
Perioada de suspendare solicitata
Certificatul de urgenta (pentru persoane juridice)
Vom reveni cu mai multe detalii, imediat ce vor fi publicate normele de aplicare ale prezentei ordonante.
Procredit Bank
Procredit Bank nu a anuntat amanarea ratelor la credite.
Banca a precizat urmatoarele: "Susținem ca și până acum mediul de business românesc. În specia,l în această perioadă, venim în înâmpinarea clienților noștri cu soluții personalizate pentru a susține sau pentru a asigura continuitatea activității acestora. Atât clienții direct afectați, cât și cei indirect afectați de pandemie sunt sustinuți."
Pentru orice infrormații suplimentare sau asistență, vă stăm la dispoziție, fie la numărul de telefon 0372-100.200 sau 021-201.55.55, fie prin e-mail la ROU.ProcreditCallCenter@procredit-group.com.
Credit Agricole
Credit Agricole nu a anuntat masuri de amanare a ratelor pentru clienti.
Date de contact:
021 30 40 300*
conect@credit-agricole.ro
Provident
Provident, una dintre cele mai mari IFN-uri pentru credite de consum la domiciliu si online, nu a anuntat nicio masura pentru amanarea ratelor clientilor.
Telefon:
021 9877 (apel cu tarif normal).
021 275 75 75 (apel cu tarif normal)
E-mail: relatiicuclientii@provident.ro
Cetelem
Cetelem, una dintre cele mai mari IFN-uri pentru credite de consum, nu a anuntat amanarea ratelor clientilor.
Vedeti aici mesajul conducerii Cetelem.
Date de contact Cetelem:
Telefon: 021.312.02.20
Fax: 021.312.02.19
Relatii clienti (context special Covid-19)
Email: covid@cetelem.ro
Relatii clienti (daca esti deja clientul nostru)
Telefon: 021.305.12.00/ 0374.500.001
Program: Luni - Vineri, 08.00 - 18.00
Email: relatii.clienti@cetelem.ro
BRD Finance
BRD Finance nu a anuntat amanarea ratelor la credite.
Tel. +4021-301.48.30
E-mail: contact.brdf@brd.ro
TBI Credit
TBI Credit nu a anuntat masuri pentru clientii afectati de COVID-19.
Contact
Serviciul Relatii Clienti
T: 021 / 529 86 00
E: ccc@tbicallcenter.ro
Credius
Credius, un IFN care acorda credite de consum, nu a anuntat amanarea ratelor la credite, pe perioada pandemiei coronavirusului.
Contact
Tel: +40 312 293 000
E-mail: salut@credius.ro
Unicredit Consumer Financing
Unicredit Consumer Financing, un IFN care acorda credite de consum, inclusiv prin intermediul bancii Unicredit, nu a anuntat masuri de amanare a ratelor la credite.
Date de contact
Telefon: +40 21 200 2020 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania)
*2020 (apel tarif normal in retelele mobile Telekom Romania, Orange, RCS&RDS, Vodafone
email: ucfin.contaclienti@unicredit.ro
Ferratum
Ferratum, un IFN care acorda credite online cu dobanzi foarte mari, cu DAE in jurul a 8.000% (opt mii) pe an, a anuntat:
"Ne-am luat angajamentul sa analizam fiecare caz in parte pentru a atenua orice eventuala dificultate financiara din aceasta perioada. Pentru a evalua cererea dvs., va vom solicita o dovada care sa confirme circumstantele in care va aflati."
Cererea de amanare a ratei se face pe site, la acest link, sau la telefon +40376300031.
Viva Credit
Viva Credit, un IFN care acorda credite online cu dobanzi foarte ridicate, cu DAE de peste 4.000% (patru mii), nu a anuntat masuri pentru a-si ajuta clientii afectati de criza coronavirusului COVID-19.
Cererile de amanare se pot face, asadar, doar in baza OUG 37/2020, la Tel: 021 303 0080 sau 0372 402 500 si prin email: suport@vivacredit.ro
Unicredit Leasing
Unicredit Leasing nu a anuntat o oferta de amanare a ratelor de leasing, insa puteti depune cereri in baza OUG 37/2020 privind amanarea ratelor la credite, la tel. 021.200.7777 (apel tarif normal in reteaua fixa Telekom Romania), *8252 (apel tarif normal in retelele mobile Orange, RCS&RDS, Telekom Romania, Vodafone), sau prin email la adresa: infoclient@unicreditleasing.ro
ICredit
ICredit, un IFN care acorda credite de consum prin agenti, la domiciliul clientilor, dupa modelul Provident, cu dobanzi foarte mari, cu DAE de peste 200%, nu a anuntat masuri pentru amanarea ratelor clientilor.
Cereri pentru amanarea ratelor se pot face doar in baza OUG 37/2020, la telefoanele 031 7171 100 si 0312297015 sau prin e-mail la adresa: office@icredit.co.ro.
Eximbank
Eximbank, banca detinuta de statul roman, nu a anuntat masuri pentru clientii sai afectati de coronavirusul COVID-19.
Se pot face cereri de amanare a ratelor in baza OUG 37/2020, la telefon +40 21 405 30 96 sau prin email: informatii@eximbank.ro
BCR Leasing
BCR Leasing nu a avut o oferta proprie de amanare a ratelor la leasing, insa puteti face cerere de amanare, conform prevederilor OUG 37/2020.
Trimiteti cererea prin e-mail la adresa: office@bcr-leasing.ro sau prin telefon: +4021.323.73.10
Easy Credit
Easy Credit, un IFN care acorda credite rapide si cu garantii imobiliare cu dobanzi ridicate, care ajung la aproape 50% pe an, nu a avut o oferta de amanare a ratelor, inainte de aparitia OUG 37/2020.
Ulterior, s-a publicat un numar de telefon pentru amanarea ratelor la Easy Credit: 031.438.20.16; e-mail: contact@easycredit.ro
(pagina in curs de actualizare)
Taguri: UniCredit Bank First Bank Patria Bank BRD Groupe Societe Generale ING Bank Easy Credit TBI Bank OTP Bank Raiffeisen Bank ProCredit Bank BT Banca Transilvania Banca Comerciala Romana (BCR) TBI Credit IFN Alpha Bank Garanti BBVA Intesa Sanpaolo Bank Ferratum CEC Bank amanare rate credite BRD Finance Banca Romaneasca UniCredit Leasing Idea Bank Credit Europe Bank banca Credit Agricole Unicredit Consumer Financing Provident Viva Credit Patria Credit IFN Cetelem Libra Internet Bank
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii
Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii
Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
- Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale
- Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor
- Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii