BANCI | Educatie financiara

Cum recunoastem un atac phishing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-05-17 10:49

Visa ne explica modul in care putem recunoaste un atac phishing:

1. Nu te lăsa păcălit de către adresa de e-mail. Artisti in inselătorie pot falsifica adresa de e-mail a expeditorului si sa ascunda adresa reala pe care o folosesc atunci cand trimit solicitari tip phishing.

2. Observati existenta unor spatii in plus in textul subiectului e-mailului si scrierea gresita cu majuscule a unor cuvinte. Astfel de erori de ortografie si de gramatică sunt comune în escrocheriile de phishing.

3. In textul mailului, nu se mentioneaza numele destinatarului, ci numai o adresare generala: „Dear Valued Customer”.

4. Visa nu contacteaza posesorii de carduri pentru a le solicita informatii despre contul personal, astfel încât e-mailurile prin care se cere un „update” sunt suspecte.

5. Fitit atenti la linkurile din e-mailuri! Evitati pe cat posibil sa faceti clic pe ele! Un singur clic poate provoca infectarea computerului cu virusi ce nu pot fi intotdeauna identificati.

6. Prin stabilirea unui termen de 72 de ore si amenintarea cu suspendarea contului, infractorii incearca sa preseze utilizatorii de carduri sa actioneze in graba si astfel sa evite masurile de precautie, precum verificarea daca intr-adevar mesajul respectiv vine de la Visa.

7. Nu există nici o informație de contact pentru a vorbi cu un reprezentant al Visa. Având în vedere caracterul de urgenta al acestui e-mail, ar fi trebuit sa existe si un numar de telefon pentru clienti, in cazul in care cererea ar fi fost legitima. Cu toate acestea, prezența unui număr de telefon, nu garantează intotdeauna autenticitatea solicitarii. Dacă nu sunteți sigur în legătură cu cererea, sunati la numărul de pe spatele cardului.

Pentru a invata oamenii cu sa se protejeze de cazurile de phishing si ce sa faca daca devin victimele unei astfel de infractiuni, organizatia de carduri Visa si Federatia Consumatorilor din SUA (CFA) au lansat un video educational pe aceasta tema, ce poate fi urmarit aici.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii