BANCI | Stirea Zilei

Criza loveste puternic bancile romanesti: CitiFinancial inchide 30 din cele 39 de unitati din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-17 09:05

CitiFinancial Romania va inchide, in primul trimestru al acestui an, in jur de 30 de agentii din Bucuresti si din tara, din totalul de 39 de unitati pe care le detine in prezent.

CitiFinancial este o divizie a CitiBank, specializata pe credite de valori mici acordate persoanelor cu venituri reduse.

CitiBank detine, separat, 8 sucursale destinate clientilor persoane juridice, ce nu vor fi afectate de restructurari, precizeaza reprezentantii bancii.

De asemenea, vor fi disponibilizati peste 80 de angajati, au declarat reprezentantii bancii. Cele mai multe agentii vor fi inchise in Bucuresti: din cinci agentii isi vor continua activitatea doar doua.

"Procesul de reorganizare a retelei de distributie se va desfasura in primul trimestru al anului 2009. La sfarsitul acestei faze Citi va detine un numar de 17 unitati teritoriale capabile sa ofere servicii persoanelor fizice sau clientilor corporate", a declarat pentru BizCity directorul de comunicare al Citibank Romania, Cristina Constantinescu.

Aceasta a adaugat ca repozitionarea strategiei de afaceri si restructurarea retelei de distributie a CitiFinancial va determina o reducere a schemei de personal la nivelul bancii cu aproximativ 80 - 90 de pozitii.

Potrivit oficialilor, o parte a angajatilor vor avea posibilitatea opteze pentru pozitii alternative in cadrul institutiei.

Miscarile anuntate sunt motivate printr-o noua repozitionare pe piata din punctul de vedere al modelului de business. Astfel, Citi ar urma sa se specializeze pe retail banking si sa renunte la oferta actuala care se bazeaza pe produsele de creditare destinate persoanelor cu venituri mici.

"Aceasta masura tine de activitatea noastra de zi cu zi si a fost luata pe baza evaluarii performantei fiecarei agentii (...). Produsele de creditare vor fi distribuite prin intermediul brokerilor dintr-o retea de 42 de centre de vanzare", a mai precizat directorul de comunicare al bancii.

Citibank este prezenta in Romania din 1996, concentrandu-se pe servicii acordate marilor companii. Banca a pierdut in ultimii ani cota de piata, in favoarea bancilor comerciale care s-au dezvoltat puternic pe activitatea de retail, destinata persoanelor fizice si IMM-urilor.

Citibank si-a infiintat, la randul sau, divizia de servicii pentru retail, denumita CitiFinancial, insa aceasta s-a concentrat pe o nisa reprezentanta de persoane cu venituri reduse, carora banca le acorda imprumuturi de valori mici, pe termen scurt, la costuri ridicate.

Aceasta divizie nu s-a dovedit de succes, fiind in ultimul timp concuranta direct de catre companii specializate pe imprumuturi rapide, la domiciliul clientilor, precum Provident Financial.

Acum, reprezentantii Citibank Romania isi restructureaza activitatea, renuntand la divizia CitiFinancial si urmand sa se pozitioneze ca o banca universala de retail, ce ofera servicii dezvoltate de retail banking.

"In 2009 vom continua sa construim pe o divizie corporate de succes si sa consolidam si mai mult divizia pentru intreprinderi mici si mijlocii. Pe sectorul persoane fizice, planuim sa ne repozitionam de la modelul actual de creditare la un model complet dezvoltat de retail banking", a explicat pentru ZF Shahmir Khaliq, directorul general al Citibank Romania.

Citi îşi îmbunătăţeşte organizarea în România pentru a pune la dispoziţia clienţilor cele mai bune soluţii financiare

După mai mult de 11 ani de activitate în România, Citibank România S.A. se transformă în sucursală a Citibank Europe plc (CEP) cu sediul central în Irlanda începând cu 1 ianuarie 2009 („Data efectivă a fuziunii”), se arata intr-un comunicat al bancii.

Transformarea în sucursală, implementată în forma unei fuziuni tranfrontaliere, a fost aprobată de către instanţele şi autorităţile de reglementare din Irlanda şi România; numele noii entităţi va fi Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala România.

„Acest demers face parte dintr-o iniţiativă strategică la nivel global, al cărei scop este de a eficientiza structura organizaţiei; în regiunea noastră procesul a fost demarat acum trei ani şi are ca rezultat final înfiinţarea unei entităţi juridice îmbunătăţite, cu prezenţă europeană. Prezenţa noastră în ţară precum şi serviciile oferite clienţilor noştri vor rămâne neschimbate, îmbunătăţindu-se în unele domenii. Ca sucursală a Citibank Europe plc vom rămâne parte a Citi, lider mondial în domeniul serviciilor financiare, vom continua să oferim atât produsele şi serviciile globale, precum şi - prin inovaţie - cele mai bune soluţii financiare locale adaptate pentru clienţii noştri din România", a declarat Shahmir Khaliq - Director general al Citibank România S.A. şi, în continuare, al Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala România.

„Ca sucursală a CEP vom fi în acelaşi timp parte a unei entităţi europene cu active bilanţiere mai mari şi o mai mare capacitate de a acorda credite, ceea ce ne va face un partener şi mai puternic pentru clienţii noştri din România şi ne va permite să ne extindem mai eficient ”, a adaugat Shahmir Khaliq.

Citibank Europe plc este o bancă autorizată, cu sediul social în Irlanda, funcţionând conform reglementărilor Autorităţii Irlandeze de Reglementare a Serviciilor Financiare („Financial Regulator”). CEP avea la sfârşitul anului 2007 active bilanţiere în valoare de 6.8 miliarde euro şi capitaluri proprii în valoare de 1.4 miliarde euro.

La „Data efectivă a fuziunii”, toate contractele şi relaţiile se trasferă către noua entitate juridică ca urmare a succesiunii între Citibank România S.A. actualul furnzor de servicii şi Citibank Europe plc ca succesor legal. Toate numerele aferente conturilor şi cardurilor bancare vor rămâne neschimbate.

După fuziune, noua entitate va continua să păstreze aceleaşi coduri IBAN, SWIFT şi numere de cont bancar; sucursala CEP are un nou număr de înregistrare în registrul comerţului şi un nou cod unic de înregistrare.

În conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, garantarea depozitelor şi a investiţiilor clienţilor va fi reglementată de către legile irlandeze. Detalii despre schema irlandeză de garantare a depozitelor pot fi accesate la pagina oficială de internet a Autorităţii Irlandeze de Reglementare a Serviciilor Financiare:
http://www.itsyourmoney.ie/index.jsp?1nID=93&2nID=96&pID=145&nID=385&aID=0#deposit

Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala România va rămâne sub supravegherea Băncii Naţionale a României în anumite domenii (în principal cele legate de lichiditate şi de modul de desfăşurare a activităţii).

În plus, va fi supravegheată în principal de către Autoritatea Irlandeză de Reglementare a Serviciilor Financiare, care supraveghează întreaga Citibank Europe plc, inclusiv sucursalele acesteia.

Despre Citi

Citi este prezentă în România prin Citibank România S.A. începând din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi mijlocii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice.

Citibank România deţine în prezent 8 sucursale destinate clienţilor persoane juridice şi 39 agenţii CitiFinancial, prin care furnizează credite persoanelor fizice. CitiFinancial, divizie Citibank de finanţare dedicată segmentului de consumer, îşi deserveşte clienţii şi prin cei 434 de agenţi de vânzări directe din 50 de centre situate în întreaga ţară.

Citi, cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 100 de ţări din lume şi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, asigurări, garanţii bancare şi managementul investiţiilor. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com sau www.citi.com.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii