BANCI | Stirea Zilei

Creditele pentru fermieri se dovedesc o alternativa viabila pe timp de criza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-06 16:40

In timp ce guvernatorul Mugur Isarescu peroreaza de ceva vreme de la pupitrele BNR ca era creditului de consum s-a incheiat iar bancile trebuie sa-si caute alte nise de dezvotare, in principal pentru finantarea productiei, primele exemple de succes in sustinerea acestei idei au inceput deja sa apara.

In timp ce unii bancheri se plang de cererea foarte redusa de credite de consum sau de credite ipotecare, altii au trecut la fapte, mai exact finanteaza cu succes fermierii si intreprinzatorii din zona rurala.

Compania good.bee credite, specializata in microcredite acordate fermierilor si micilor intreprinzatori din zonele rurale, se dovedeste un proiect de succes, reusind sa acorde finantari de zeci de milioane de euro in ultimul an de criza.

In timp ce bancherii se plang de cererea foarte scazute pentru credite de consum sau ipotecare, good.bee inregistreaza se bucura de succes acordand finantari in sate si comune. Mai mult, aceste tipuri de finantari au un grad redus de risc, sumele imprumutate avand un grad ridicat de rambursare.

Da la infiintarea sa, la finalul lui 2009, good.bee credit si-a dublat volumul de finantari acordate micilor producatori agricoli care cresc animale, cultiva legume sau isi fac o pensiune. "Volumul finantarilor a ajuns la 32 milioane de lei, iar cererea in acest an este substantial mai mare decat in 2010. Nu ne putem plange ca nu avem solicitari de credite", spune directorul general al companiei, Anca Ciobanu(foto).

Aceasta are o experienta relevanta in domeniul finantarilor destinate proiectelor sociale, conducand, inca de la finalul anilor 90, Centrul pentru Dezvoltare Economica care administra fondurile Bancii Mondiale destinate sprijinirii minerilor disponibilizati si altor categorii sociale defavorizate.

good.bee credit este o instituţie financiară nebancară, lansată în noiembrie 2009 ca societate mixtă între Centrul pentru Dezvoltare Economică, pionierul şi liderul activităţii de micro-creditare în România încă de la sfârşitul anilor ’90, şi good.bee Holding, la rândul său o societate mixtă austriacă formată din Fundaţia Erste şi grupul bancar Erste. Misiunea good.bee credit este de a acorda micro-împrumuturi unor mici întreprinzători din mediul rural şi oraşe mici, sub-bancarizate, în valoare de până la 100.000 de euro, pe termene de până la şapte ani, grafic de rambursare flexibil, functie de specificul activitatii finanţate şi cu perioade de graţie de maxim 6 luni/an, în funcţie de specificul afacerii.

good.bee a acordat microfinantari de 16 milioane lei in in primele cinci luni din 2011

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii