BANCI | Stirea Zilei

Credit Agricole, una dintre cele mai mari banci din Europa, a esuat in Romania: timp de patru ani a avut numai pierderi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-07 23:54

Subsidiara din Romania a uneia dintre cele mai mari banci din Franta si din Europa, Credit Agricole, produce in continuare pierderi, dupa patru ani de la preluarea fostei banci grecesti Emporiki.

Francezii, in ciuda prestigiului si experientei grupului, nu au reusit nici sa faca din subsidara locala o banca performanta, nici sa o vanda.

Pierre Martin, fostul sef al bancii responsabil de prestatia lamentabila a acestia in ultimii patru ani, a fost inlocuit recent cu Luc Beiso, care a venit de la subsidiara Credit Agricole din Albania, care a fost vanduta anul trecut, dupa cum bine observa un cititor in comentariul acestui articol, catre doua fonduri de investitii internationale: NCH Balkan Fund L.P. and Century Holdings XI, L.P. iar numele bancii a fost schimbat in American Bank of Investments.

"Dl. Beiso detine o experienta semnificativa in industria bancara si are o puternica orientare strategica, doua componente care sunt extrem de valoroase intr-o piata competitiva cum este Romania. Suntem convinsi ca avem in Luc un CEO puternic, care poate conduce banca spre noi directii ", a declarat François Pinchon, Presedinte al Consiliului de Administratie al Credit Agricole Bank Romania, conform unui comunicat al bancii.

Anul trecut, Credit Agricole Romania a reusit contraperformanta sa produca nu doar pierderi financiare, ci si operationale. Cu alte cuvinte, banca a avut mai multe cheltuieli de functionare decat venituri din dobanzi, comisioane si alte servicii prestate, fara a pune la socoteala riscul de credit, care de altfel a contribuit pozitiv la rezultatele bancii, dupa curatenia in bilant realizata in anul precedent.

Astfel, Credit Agricole a inregistrat in 2015 pierderi de 16,7 milioane lei, dupa cele in valoare de 39,6 milioane lei in 2014, 28 milioane lei in 2013 si 26 milioane lei in 2012.

Activele bancii insumau 1,285 miliarde lei in decembrie 2015, un nivel apropiat de cel din 2014, de 1,280 miliarde lei, banca avand o cota de piata de doar 0,3% din totalul activelor sistemului bancar romanesc, fiind a 25-a banca in topul bancilor dupa active.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR alte detalii despre rezultatele financiare si bilantul bancii in 2015

Taguri: Credit Agricole  

Comentarii

Alex
4Sale
Credit Agricole Albania a fost vanduta sub conducerea lui Luc Beiso, urmeaza la vanzare si sucursala din Romania. Nu inteleg cum grupuri puternice nu au avut o strategie, uitati-va la Libra, o banca micuta de nisa dar profitabila.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii