Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD, a explicat unui judecator cum a aprobat credite considerate ilegale de catre DNA: nu mi-a atras nimic atentia in mod flagrant
Autor: Bancherul.ro
2015-11-26 23:07
Cand ati semnat fisa de aprobare a creditelor (obtinute fraudulos de un grup organizat, conform acuzatiilor procurorilor DNA n.r.), nu ati sesizat nimic in neregula? Nu ati simtit ce se intampla? a fost intrebat Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD – Groupe Societe Generale, de catre un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti.
“Nu mi-a atras nimic atentia in mod flagrant”, a raspuns senin bancherul imbracat intr-un costum de stofa fina si patofi negri de lac stralucitori. “M-am bazat pe rapoartele colegilor”, a adaugat el, explicand ca fisa sintetica pe care membrii comitetului de credite din care facea parte alaturi de alti trei directori generali adjuncti (Sorin Popa, Gabriela Gavrilescu si Lucian Cojocaru) o primea de la directia comerciala a bancii in vederea aprobarii creditelor corporate cu valori mari, de peste 3 milioane de euro, continea doar informatii laconice, precum valoarea creditului, a garantiei, numele societatii de evaluare a garantiei imobiliare, numele firmei care obtinea creditul, punctele tari si slabe ale activitatii acesteia, oportunitati de dezvoltare (analiza SWOT n.r.).
Cercel a dat vina pe colegii sai care s-au ocupat de intocmirea dosarelor de credit, de analizarea acestora din punct de vedere al conformitatii si riscului, precum si pe cei care ar fi trebuit sa verifice veridicitatea documentelor, precum directorii grupurilor si ai directiei comerciale, cea care propunea aprobarea dosarelor comitetului de credite din centrala. Chiar si auditul intern al bancii ar fi avut responsabilitatea sa depisteze fraudele, ceea ce nu s-a intamplat, a acuzat Cercel.
Asadar, sefii BRD (toti directorii generali adjuncti, dar chiar si presedintele bancii, vom vedea intr-un alt articol) au semnat pentru acordarea unor credite in valoare totala de peste 80 de milioane de euro obtinute ilegal, conform acuzatiilor procurorilor, in perioada 2008-2011, de mai multe firme controlate de un grup infractional introdus directorilor generali ai BRD de celebrul Bebe Ionescu, prieten cu fostul director general adjunct al BRD, Sorin Popa, doar pe baza unor fise sintetice a dosarelor de creditare, din care nu ar fi rezultat ca ar fi ceva in neregula cu respecivele credite.
Desi pare greu de crezut ca directorii unei banci au putut aproba niste credite cu valori atat de mari fara sa le verifice, aceasta a fost concluzia procurorilor in acest dosar, care nu i-au gasit vinovati pe sefii bancii, care au doar statut de martori, cu exceptia lui Cojocaru, care e inculpat, ci doar pe angajatii care au intocmit dosarele de creditare, unii dintre ei, insa, complici ai infractorilor.
Cu toate acestea, din rechizitoriul procurorilor DNA rezulta ca trei dintre directorii generali ai BRD (Popa, Cojocaru si Cercel) au intervenit pe langa subordonatii lor pentru a-i recomanda pe oamenii de afaceri, inclusiv pe Bebe Ionescu, care urmau sa obtina creditele ilegale. Au recunoscut chiar cei in cauza, in fata procurorilor.
Astfel ca imprumuturile pentru firmele oamenilor de afaceri recomandati de sefii BRD au primit credite in regim de urgenta si, probabil, fara prea multe verificari. Credeti ca e normal, nu? Nu, nu e normal deloc! Dimpotriva, angajatii bancii ar fi trebuit sa refuze intocmirea dosarelor de credit, daca au vazut ca acestea nu sunt in regula. Le dadea dreptul fisa postului si normele de creditare.
Cu toate acestea, influenta si poate chiar si presiunea sefilor asupra subordonatilor nu ar trebui ignorate, asa cum au facut procurorii si cum fac si judecatorii.
Cercel a recomandat firmele care au obtinut credite ilegale, sustin fostii sai subordonati
Iata cum descriu procurorii implicarea lui Cercel in procesul de acordare a creditelor:
La inceputul lui 2009, Cercel s-a intalnit intamplator cu Vlad Soare, pe care il cunostea in calitate de membru in Comisia de supraveghere a pensiilor private, ccare i-a spus ca are o cunostinta, un om de afaceri care vrea sa fie client BRD. Cercel i-a recomandat lui Soare grupul Dorobanti, ca fiind cel mai bun grup din Bucuresti, iar ulterior, i-a spus despre intalnirea cu Soare directorului grupului Dorobanti, Dana Bajescu.
Dupa mai mult timp (2009-2010) a aflat de la Bajescu ca persoana recomandata de Soare era Dinu Bogdan Florin, care a depus mai multe solicitari de credite aprobate de grup. La sfarsitul lui 2010, Bajescu i-a spus ca Dinu nu avea nicio calitate in acele societati, iar creditele nu au mai fost platite si trecute la neperformante.
La randul ei, Dana Bajescu, inculpata in acest dosar, a dezvaluit procurorilor ca in urma unei intalniri la centrala BRD cu Cercel, acesta i-a spus ca-i va trimite un client, in persoana lui Dinu Bogdan, care s-a prezentat ulterior la biroul ei, intreband cu cine poate vorbi din echipa manageriala pentru depunerea unor documente pentru obtinerea unui credit pentru o firma, astfel ca l-a indrumat spre directorul comercial Andrei Nanu. Bogdan a primit in 2009 credite pentru cateva firme, cu valori sub 1 milion de euro, aprobate de comitetul de credite Dorobani, dar niciuna dintre acele firme nu a mai platit creditele.
Andrei Nanu, inculpat in acest dosar, a declarat procurorilor ca ca SC Daad Food Industrial SRL, Alpha General Distribution, American Building Classic, Barocco Fleisch SRL si DIV Expert au intrat in portofoliul sau prin intermediul lui Claudiu Cercel.
In ce circumstante? In primavara-vara lui 2009, cand Claudiu Cercel a venit la Bajescu, sefa sa, pentru a recomanda respectivele societati in vederea obtinerii de credite, lucru care nu se mai intamplase niciodata pana atunci.
In acest context, la banca s-a prezentat Dinu Bogdan Florin, care a depus dosare de creditare pentru cele 5 societati, pentru fiecare dintre acestea obtinandu-se credite in valoare de circa 1 milion de euro, cu aprobarea comitetului de credite de la Grup Dorobanti.
Ultima societate pentru care Dinu Bogdan Florin a depus dosarul de credit a fost cea pentru care Claudiu Cercel i-a confirmat telefonic lui Bajescu Dana sa acorde creditul, precizandu-i ca este ultimul credit acordat lui Dinu Bogdan Florin. Mai mult, acesta nu avea nicio calitate in societatile pentru care a depus dosarele de creditare.
Nanu a mai spus ca in perioada in care au fost acordate creditele societatilor comerciale recomandate de Cercel, grupul nu a mai aprobat alte credite de asemenea anvergura (in conditiile crizei financiare, cu norme de creditare restrictionate), iar pentru asigurarea bugetului pe anii 2009 si 2010 au fost acordate credite doar societatilor recomandate de Bebe (Gheorghe) Ionescu, Sorin Popa si Claudiu Cercel.
Frauda de la BRD a fost descoperita abia in 2011, in urma unui audit facut de o echipa venita de la banca-mama din Paris, a precizat Cercel, in fata judecatorului.
El mai este cercetat, alaturi de colega sa, Gabriela Gavrilescu, tot director general adjunt la BRD, intr-un dosar al DNA, cu statut de invinuit pentru abuz in serviciu si spalare de bani, intr-o alta schema de credite frauduloase acordate de BRD, in valoare de 43 de milioane de euro, in care mai sunt implicati Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, ziaristul Sorin Rosca Stanescu si fostul patron al Pro TV, Adrian Sarbu. (vezi aici detalii)
In timp ce Popa, Cojocaru si fostul presedinte Patrick Gelin au fost dati afara de la BRD dupa descoperirea fraudelor, Cercel si Gavrilescu au fost mentinuti in functii.
Comentarii
AdrianVirginul
BRD multinaționala fermecată i-l susține pe acest deșeu uman in funcție de conducere din anumite considerente cu toate ca este trimis in judecată in alte dosare penale privind acordarea de credite cu nerespectarea normelor de creditare... As dori sa ne lămurească procurorii DIICOT...poate ca ar trebui sa descinda la BNR...ei nu au cunoscut aceste fapte? Unde are Marele Maestru Cinteza ochiul care vede tot? Doarme? Raportul BNR nu a fost solicitat in cercetarea penală...de ce?
Mirela
Stare de greata
Niste jeguri umane, niste monstrii si criminali de vieti umane (oamenii transformati in tapi ispasitori). Atat indivizii in cauza nominalizatii cat si sistemul de justitie mafiot si interlop care i-a favorizat si a distrus cu buna stiinta (pentru functii nemeritate dar poate si pentru bani) oameni nevinovati cu scopul de a acoperi aceste dejectii umane. In dosarele mentionate sunt oameni care nu au ce manca carora li se retine prejudicii (furaciunile dejectiilor) de milioane de euro. Sper sa putrezeasca in iad toti, in special cei care i-a favorizat si au distrus alte vieti.
adrian
Acest jeg uman are tupeul si inocenta de a declara in instanta ca nimic nu i a atras atentia...poate ca este VP la banca de vis a vis... BNR are compenta de a i suspendaal mandatul. De ce nu o face? Din anul 2012 acest jeg este cercetat penal si Conducerea bancii il sustine in functie? Cu ce ii are la mana si de BNR acopera aceste marlanii?
Analiza
ce fel de analiza?
Oportunitati de dezvoltare = analiza swap? De cand? Ce s-a intamplat cu analiza SWOT?
Bancherul.ro
Analiza SWOT
Corect, e vorba de analiza SWOT, scuze de greseala si mersi pentru sesizare
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Cariera
ING Bank are un nou director de resurse umane: Maria Zoicas
Maria Zoicaș se va alătura ING Bank România în calitate de Director al departamentului Resurse Umane începând cu luna noiembrie 2024, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Maria are peste 16 ani de experiență în resurse umane, comunicare și detalii
Alessio Cioni este noul director general al Intesa Sanpaolo Bank Romania
Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai solide grupuri bancare din Europa, anunță numirea lui Alessio Cioni în funcția de Director General și Chief Executive Officer, al cărui mandat oficial a început pe 08.10.2024, detalii
Catalin Caragea preia functia de director de risc la Banca Transilvania
Cătălin Caragea a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General Adjunct, Chief Risk Officer la Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cătălin Caragea a venit în Grupul Banca Transilvania cu peste 20 de ani de experiență în detalii
Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România
Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii
- Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher
- Lucian Anghel este directorul de risc la Libra Bank
- Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank
- Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD
- Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB
- Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania
- Luca Victor Rogojanu, desemnat Director General Adjunct, coordonator al Diviziei de Creditare si Administrare Risc la OTP Bank
- Până în 25 noiembrie se poate aplica pentru patru burse de 32.000 de euro, la Transilvania Executive Education MBA
- Cine vrea o bursa de 32.000 de euro pentru un program EMBA?
- BRD Groupe Societe Generale anunță plecarea din bancă a lui Radu Topliceanu, Directorul General adjunct coordonator al activităților de Retail Banking
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii