BANCI | Cariera

Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-20 15:46

Dan Ostahie, inventatorul creditului doar cu buletinul la Altex, in anii de euforie economica 2007-2008, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine bancher, dupa 19 ani de la infintarea IFN-ului Credex, impreuna cu Raiffeisen, prin care se dadeau imprumuturile in magazinele Altex.

Ostahie a infiintat IFN-ul Credex in 2005, printr-o firma offshore inregistrata in Olanda, Bomenveld, in parteneriat cu Raiffeisen Bank. In urmatorul an, Ostahie a vandut Raiffeisen 30% din actiunile Credex.

La inceputul lui 2010, din cauza pierderilor suferite dupa criza financiara izbucnita la finalul lui 2008, Credex IFN s-a desfiintat, fiind transformata in broker de credite. Inca din 2008 Credex avea pierderi de peste 2 milioane de euro.

Creditul cu buletinul s-a dovedit a fi, fireste, riscant si vulnerabil pentru fraude, astfel ca ulterior a devenit apelativul creditarii imprudente, fiind interzis de BNR, care a impus si dovada veniturilor.

INF-ul Credex a renascut din cenusa in 2018, cand a fost inregistrat la Banca Nationala Romaniei (BNR).

In 2022, Ostahie urma sa cumpere Porsche Bank, o mica banca specializata in credite si leasing auto, insa a fost refuzat de BNR, intrucat nu avea cinci ani de experienta in domeniul financiar.

Banca lui Ostahie urma sa fie condusa de Misu Negritoiu, fostul sef al ING Bank.

Acum, cand Ostahie si-a facut vechimea, a obtinut acordul bancii nationale pentru a deveni bancher.

Porsche Bank urmeaza sa se redenumeasca Credex Bank.

Credex ajunge deci si banca, dupa ce a fost IFN si broker de credite.

Taguri: credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  Raiffeisen Bank  banca  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Cariera



Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România

Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii

Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher

Dan Ostahie, inventatorul creditului doar cu buletinul la Altex, in anii de euforie economica 2007-2008, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine bancher, dupa 19 ani de la infintarea IFN-ului Credex, impreuna cu Raiffeisen, prin care se dadeau imprumuturile in magazinele detalii

Lucian Anghel este directorul de risc la Libra Bank

Numirea lui Lucian Anghel in functia de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank a fost oficializata, odata cu primirea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Lucian Anghel va coordona aria de risc a bancii (Chief Risk detalii

Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii

 



 

Ultimele Comentarii