BANCI | Stirea Zilei

Citigroup obtine rezultate peste asteptari in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-21 15:10

Citigroup, a treia mare banca din Statele Unite, prezenta si in Romania, a obtinut in primul trimestru rezultate peste asteptari, fapt care a determinat analistii sa afirme ca eforturile guvernului american de a salva bancile de criza financiara incepe sa dea roade.

Citi a anuntat obtinerea unui profit de 1,6 miliarde de dolari, primul rezultat pozitiv din ultimele 6 trimestre. Veniturile bancii s-au dublat, ajungand la 24,79 miliarde dolari.

Citigroup a primit un ajutor guvernamental in valoare de 45 de miliarde de dolari din bani publici, insa acum banca americana se alatura altor institutii financiare care au raportat rezultate bune, precum Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Wells Fargo.

Pierderile Citigroup s-au redus in acest an la 966 milioane de dolari sau 18 centi pe actiune, fata de 5,19 miliarde sau 1,03 dolari pe actiune in anul precedent.

Citi a mai anuntat vineri amanarea planificatei vanzari a pachetului de 36% din actiuni catre guvernul american, o conditie pentru obtinerea ajutorului financiar, pana luna viitoare, dupa obtinerea rezultatelor testelor de stres cu privire la sanatatea bancii.

"Rezultatele din primul trimestru reflecta soliditatea marcii Citi si suntem multumiti de performanta obtinuta", a declarat presedintele Citi, Vikram Pandit, citat intr-un comunicat de presa al bancii.

"In plus, am luat masuri pentru a deveni mai puternici: am redus riscurile si am scazut substantial activele-problema care ne-au produs majoritatea pierderilor. De asemenea, am scazut semnificativ cheltuielile si am imbunatatit eficienta, precum si rata capitalului de baza", a adaugat CEO-ul bancii.

"In acelasi timp, am continuat sa acordam volume semnificative de credite catre consumatori si am continuat sa ne concentram pe sprijinirea pietei imobiliare. Din octombrie 2008 am acordat credite ipotecare in valoare de 13,5 miliarde de euro, cu scopul de a evita potentialele falimente, reusind astfel sa pastram 9 din 10 clienti cu probleme in portofoliul bancii", a adaugat Pandit.

Acesta a mai spus ca banca americana a reusit, din octombrie 2008, sa ajute un numar de 820.000 de detinatori de carduri de credit sa-si rezolve, prin diverse mijloace, problemele legate de nerambursarea ratelor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii