BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank a obtinut in 2008 un profit net substantial, de 370 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 23:42

CEC Bank a realizat în 2008 un profit net substantial, de 370 milioane lei (circa 100 milioane euro), fata de numai 90 de milioane de lei in 2007, a declarat joi preşedinele băncii, Radu Graţian Gheţea.

O mare parte a veniturilor, de 87,5 milioane euro, s-au datorat vanzarii participatiei la firma de asigurare Asiban.

Excluzând banii obţinuţi din vânzarea participaţiei la Asiban, câştigul CEC a crescut cu 65% in 2008.

Activele CEC Bank au ajuns la finalul lui 2008 la aproximativ 13 miliarde lei (3,3 miliarde euro), în creştere cu 26-27% faţă de 31 decembrie 2007.

Volumul creditelor acordate de CEC Bank a ajuns la 8,14 miliarde lei (2,04 miliarde euro) la finalul anului trecut, în creştere cu 55,2% faţă de decembrie 2007. Pe portofoliul de depozite, creşterea anuală a fost de 28,4%, la un sold de 11,3 miliarde lei (2,8 miliarde euro) la finalul anului.

Ca structură, portofoliul de credite al CEC Bank era format la finalul lui 2008 în proporţie de aproximativ 63% de împrumuturi către persoane fizice, restul de 37% fiind împrumuturi către firme mici şi mijlocii (IMM), companii mari şi administraţii publice.

"Avem aproxativ 29% credite către firmele mici şi mijlocii, 4% către companii şi 3% către administraţiile publice", a precizat Gheţea.

El a adăugat că banca are 1,8 miliarde lei resurse plasate în rezerve minime obligatorii la Banca Naţională a României (BNR) şi alte 1,9 miliarde lei în titluri de stat.

În ultima lună a anului trecut, CEC Bank a acordat credite de 300 milioane lei, din care mare parte, respectiv 230 milioane lei, au fost împrumuturi acordate IMM-urilor. CEC a acordat populaţiei şi credite ipotecare de 70 milioane lei, în moneda naţională.

Asiguratorul francez Groupama a plătit, anul trecut, 350 milioane euro celor patru bănci - CEC, BCR, BRD-SocGen şi Banca Transilvania - care controlau, cu deţineri egale, societatea Asiban. Fiecare bancă a încasat circa 87,5 milioane euro şi a inclus banii în bilanţul din al treilea trimestru din 2008.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii