BANCI | Educatie financiara

Ce risti daca garantezi pentru creditul unei rude sau prieten

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-17 09:55

Inainte de a lua decizia de a ajuta o ruda sau un prieten sa obtina mai usor un credit de la banca sau alta institutie financiara (IFN), devenind garant pentru respectivul imprumut, trebuie sa fiti constient de riscurile la care va expuneti ulterior.

Concret, trebuie sa stiti ca in cazul in care beneficiarul, adica titularul creditului, cel care a obtinut imprumutul, va avea probleme, la un moment dat, cu rambursarea acestuia si nu va reusi sa-si mai achite ratele, atunci creditorul, banca sau IFN-ul, are dreptul legal sa ceara garantului rambursarea imprumutului.

Fireste ca banca trebuie mai intai sa treaca la executarea silita a titularului creditului, adica sa-i faca poprire pe salariu si pe conturi sau chiar sa treaca la vanzarea bunurilor detinute.

Exista insa cazuri in care creditorul nu poate recupera nimic de la beneficiarul imprumutului, caz in care este nevoita sa ceara garantului plata datoriilor.

Iar daca garantul nu poate, la randul lui, sa achite o datorie prea mare, atunci acesta risca sa fie, la randul sau, executat silit de catre banca.

Problema s-ar putea complica si mai mult, in cazul in care datoria catre banca devine substantial mai mare decat valoarea imprumutului, ca urmare a aplicarii dobanzilor de penalizare, foarte ridicate, pentru intarzierile la rambursarea imprumutului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii