BANCI | Stirea Zilei

Ce reclamatii mai au romanii la adresa bancilor: de la poprirea salariului pentru recuperarea datoriilor, la comisioane mari pentru plati online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-24 08:55

Poate o firma de recuperare a datoriilor sa-mi retina tot salariul lunar? Ce pot sa fac daca am fost raportat la Biroul de Credit fara sa fiu anuntat de banca? Am contul online blocat de cateva saptamani si banca nu mi-l deblocheaza! Am platit comisioane de 35 de euro pentru o jucarie cumparata prin eBaY! Ce trebuia sa platim in 25 de ani, acum banca ne cere sa achitam in 5 ani! Are voie?

Acestea sunt cateva intrebari puse de clientii bancilor pe noua platforma de consultanta gratuita, ReclamatiiBanci.ro, editata de GhiseulBancar.ro si Bancherul.ro.

Popririle pe salariu reprezinta in continuare una dintre cele mai frecvente probleme ale romanilor care au datorii la banci sau la institutii financiare nebancare (IFN-uri). Multi se trezesc ca nu-si mai primesc o buna parte din salariu sau chiar integral, in functie de valoarea datoriilor si a celor care se ocupa de recuperarea datoriilor. „Cei de la Credit Express au spus ca orice ban intra pe acel cont va fi considerata plata, desi prin lege au voie sa opreasca intre 33% si 50% . Cum ar trebui sa rezolv aceasta problema?”, intreaba cineva.

Altcineva, care avea o descoperire de card de 1500 de lei la BRD, se plange ca „in ziua de salariu m-am trezit fara niciun ban in cont. Am mers la banca BRD unde mi s-a spus ca mi s-a retinut descoperirea, dar fara sa ma anunte nimic. Desi cardul expira abia anul viitor, mi-au luat toti banii din cont. E normal sa faca asta, fara sa ma anunte?”

Problemele cu plata datoriilor la banci sunt disperate uneori, oamenii fiind in pericol de a-si pierde locuinta: „Am un credit ipotecar care a fost declarat anticipat si am ajuns la un acord de plata cu banca, pe care l-am semnat din disperarea de a nu pierde casa. Au facut o rata de 330 eur, iar noi avem venituri de 1400 ron si cu 2 copii mici. Are voie banca sa faca o rata asa mare si sa nu se mai tina cont de venituri? Ce trebuia sa platim in 25 ani, acum banca ne obliga sa platim in 5 ani.”

Restantele la credite, raportate la Biroul de Credit, pot impiedica obtinerea unui nou imprumut sau refinantarea celui vechi: „Doresc sa imi refinantez 2 credite cu ipoteca, deoarece dobanda este mult prea mare la ele. Va mentionez ca nu am restante la ele si ma incadrez la refinantare din punct de vedere al veniturilor. Problema mea este ca sotul meu a avut un descoperit de cont la ING si apare in Biroul de credit cu restanta la plata lunara a dobanzii. Din acest motiv nu mai pot sa fac refinantarea.”

Uneori, raportarea la Biroul de Credit poate fi corectata de banci, mai ales atunci cand clientii nu au fost informati adecvat initial: „NU AM FOST ANUNTAT SI NU AM PRIMIT NICI UN TERMEN inaintea raportarii la Biroul de Credit. Am vrut sa fac un credit si din cauza lor nu mi se acorda. Intrebarea mea este daca se poate raporta ca datorie neachitarea de intretinere de card. CE POT SA FAC?”

Iar cei care nu au probleme cu restantele la credite pot avea altfel de surprize, legate de platile si transferurile prin conturile bancare, pentru care se cer comisioane foarte mari: „Am cumparat o jucarie de pe eBay, pe care am platit 25 de euro, dar cand m-am uitat in contul meu online la BRD, am vazut ca banca m-a taxat cu inca 35 de euro reprezentand comisioane aferente platii externe.
De ce sunt comisioanele atat de mari?”

ReclamatiiBanci.ro si GhiseulBancar.ro ofera consiliere gratuita celor care vor sa-si rezolve diverse probleme in relatia cu banca sau celor care au nevoie de informatii utile cu privire la produsele si serviciile bancare.

Probleme cu banca? Pune si tu o intrebare pe ReclamatiiBanci.ro sau GhiseulBancar.ro.

Comentarii

cosming
nuante
Reclamatiile trebuie depuse la ANPC sau la CJPC-urile locale nu la site-urile indicate in articol.

Bancherul.ro
Reclamatiibanci.ro
Noi ajutam clientii bancilor sa-si rezolve pe cale amiabila problemele, cum ar fi normal, fara sa se ajunga la Protectia Consumatorilor sau la procese prin Tribunale, la care oamenii ar trebui sa apeleze doar daca nu reusesc sa ajunga la o intelegere amiabila cu banca. Oferim de asemenea sfaturi si informatii utile despre produsele si serviciile bancare.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii