Ghidul digital banking | Educatie financiara

Ce inseamna mobile banking?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-14 22:08

Mobile banking inseamna accesul la contul tau bancar de pe telefonul mobil tip smartphone sau de pe o tableta, prin intermediul unei aplicatii furnizate de banca ta, pe care trebuie sa o descarci pe telefon sau tableta.

Diferenta fata de internet banking este ca acesta din urma este disponibil de regula pe site-urile bancilor sau pe un site dedicat, cum este cel al OTP Bank, la adresa www.otpdirekt.ro, nu prin intermediul unei aplicatii.

Si aplicatiile de mobile banking ale bancilor, ca cele de internet banking, au denumiri specifice, de la o banca la alta. De exemplu, aplicatia de mobile banking oferita de OTP Bank se numeste SmartBank

Pentru a putea folosi aplicatia de mobile banking trebuie incheiat un contract cu banca, de la care trebuie sa obtineti si datele de acces in aplicatie (parola/PIN).

Din aplicatia de mobile banking poti face acum aproape toate operatiune disponibile si la ghiseul unei banci: poti verifica rapid cati bani ai in cont sau pe card (soldul contului/cardului), poti vedea tranzactiile facute anterior (extras de cont), poti face plati (inclusiv de facturi, taxe, impozite etc.) sau transferuri de bani, poti deschide depozite sau poti obtine chiar si un credit.

Utilizarea unei aplicatii de mobile banking creste usurinta de utilizare, rapiditatea si flexibilitatea serviciilor bancare. De exemplu, aplicatiile de mobile banking furnizeaza utilizatorilor diverse informatii utile, precum notificari pentru intrarea/iesirea banilor din cont.

De asemenea, majoritatea aplicatiilor de mobile banking dispun de instrumente pentru administrarea eficienta a bugetului personal, datorita statisticilor si graficelor cu veniturile si platile efectuate dintr-unul sau mai multe conturi.

Daca va intrebati daca nu cumva este riscant sa folosesti aplicatia pe telefon a bancii pentru diverse operatiuni financiare, raspunsul este nu, pentru ca aceasta ofera un grad mare de siguranta, prin utilizarea mai multor sisteme de securitate digitala, dar si pentru ca se integreaza cu mecanismele moderne de securitate ale dispozitivului mobil, precum amprenta sau face ID.

Serviciile bancare mobile (mobile banking) difera de platile mobile, care implica utilizarea unei alte aplicatii pe dispozitivul mobil pentru a plati bunuri sau servicii fie la punctul de vanzare (POS), fie online, in mod similar cu utilizarea unui card de debit sau de credit.

Principalul avantaj al serviciilor bancare online (internet/mobile banking) este accesul non-stop la contul bancar, la orice ora a zilei si in orice zi, inclusiv cele nelucratoare, de oriunde exista o conexiune la internet, fara a fi nevoie sa mergi la banca.

De asemenea, unele servicii bancare prin mobile banking/internet banking, precum platile sau creditele, au costuri mai mici decat cele oferite la ghisee.

Taguri: OTP Bank  Educatie financiara  mobile banking  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii