BANCI | Stirea Zilei

Ce dobanzi platesc bancile mari pentru conturile de economii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-08-28 23:38

Conturile de economii sunt produse de economisire flexibile, pentru ca au o dobanda apropiata de cea a unui depozit pe termen scurt, la o luna sau trei luni, dar poti retrage oricand banii, fara sa pierzi dobanda, ca atunci cand spargi un depozit inainte de termen.

Ceea ce inseamna ca poti sa-ti pastrezi linistit toti banii pe care-i ai intr-un cont de economii, la care primesti o dobanda in fiecare luna, in loc sa-i tii intr-un cont curent, cu sau fara card atasat, pentru care dobanda la vedere este de regula 0. Iar cu cat pastrezi mai multi bani in cont, cu atat incasezi o dobanda mai mare.

De altfel, in ultima perioada s-a conturat o tendinta de crestere a sumelor de bani pastrate de romani in conturi curente sau de economii, tot mai multe in euro, in paralel cu reducerea numarului de depozite la termen, in contextul unor rate de dobanda foarte mici.

Unele banci, precum BCR si Raiffeisen, chiar au desfiintat depozitele pe termene scurte, de una sau trei luni, iar pentru depozitele pe un an, rata de dobanda este de doar 0,9% la BRD sau 1,05% la BCR.

Exista insa conturi de economii la care bancile platesc dobanzi chiar mai mari decat pentru un depozit la un an.

La Banca Transilvania, de exemplu, dobanda la contul de economii este 1,1% pentru sume intre 1.000 si 9.999 de lei, iar la ING, dobanda pentru contul de economii este de 1%, pentru orice sume de pana la un milion de lei.

A treia cea mai ridicata dobanda pentru un cont de economii dintre bancile mari o gasim la CEC Bank, pentru contul de economii lansat ieri (vezi comunicatul bancii mai jos): 0,5% pentru sume de pana la 4.999 de lei, 0,6% pentru sume intre 5.000 si 24.999 de lei si 0,7% pentru sume dintre 25.000 si 100.000 de lei.

CEC Bank are cele mai mari dobanzi pentru depozitele la termen dintre primele sapte banci ca marime din Romania: 3,6% in cazul depozitului pe un an sau 4,6% la depozitul pe trei ani.

La restul bancilor mari (BCR, BRD, Raiffeisen si Unicredit), dobanda la conturile de economii este intre 0,3% si 0,45%, la jumatate fata de CEC Bank si de trei ori mai mica decat la Banca Transilvania.

La ce banci nu platim comisioane pentru scoaterea banilor de pe card

Insa atunci cand va deschideti un cont de economii, trebuie sa tineti cont nu doar de dobanda, ci si de comisioanele aferente contului, in special de cele pentru retragerea banilor de pe card.

Astfel, dintre cele sapte banci, doar trei (Banca Transilvania, CEC Bank si BCR) au comision 0 pentru retragerea banilor de pe card la bancomatele proprii, in timp ce una singura, CEC Bank, are comision 0 pentru retragerile si de la alte bancomate din Romania sau strainatate, in conditii standard, fara alte conditii impuse de alte banci, precum incasarea salariului in cont. (vezi aici detalii)

La restul bancilor, pentru retragerea banilor de la bancomate proprii, comisionul este in medie de 0,2% din suma retrasa, adica 2 lei pentru retragerea sumei de 1.000 de lei, de exemplu.

CEC Bank lanseaza Contul de economii (comunicat de presa)

CEC Bank lanseaza Contul de economii, un nou produs de economisire destinat clientilor persoane fizice.

Contul de economii poate fi constituit in oricare din cele peste 1.000 de unitati teritoriale, din care aproximativ 500 sunt amplasate in mediul rural. Noul produs imbina flexibilitatea unui cont curent cu avantajele economisirii la o dobanda avantajoasa, diferentiata pe transe valorice. Astfel, dobanda poate ajunge la un nivel anual de 0,70%, pentru sume cuprinse intre 25.000 si 100.000 lei. Pe toata perioada de functionare a contului de economii sunt permise depuneri si retrageri de sume ulterioare constituirii.

Aditional, clientii pot beneficia de o gama variata de depozite la termen, cu dobanzi de pana la 4,50% in cazul depozitelor cu maturitate de 36 luni. Clientii pot opta si pentru depozitul cu depuneri ulterioare, cu maturitate de 12 luni si reinnoire la scadenta, ce permite depuneri de sume pe intreaga perioada de constituire.

Sumele sunt garantate, conform legii, de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

"Prin lansarea contului de economii, CEC Bank vine in intampinarea clientilor persoane fizice cu un produs de economisire flexibil si competitiv. Gratie dobanzilor avantajoase, noul produs reprezinta una dintre cele mai simple si accesibile solutii de gestionare a disponibilitatilor banesti", a declarat domnul Bogdan Constantin Neacsu, Director – Prim-Vicepresedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de internet www.cec.ro.

 

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  CEC Bank  

Comentarii

mihai
zero barat
alo!!!!! cine a scris articolul ar trebui sa plece. aproape toate bancile au comision zero cand scoti de la bancomatul altei banci. sa se intereseze sau sa ne lase cu stiri de tot kktul

Vasile Coman - Bancherul.ro
comision 0 ATM
Mihai, te asigur ca atat acest articol, cat toate celelalte din Bancherul.ro, sunt documentate si verificate inainte de publicare. Comision 0 cand scoti bani la bancomatul altei banci exista doar la CEC Bank si Alior Bank, in conditii standard, fara alte promotii sau conditii, precum incasarea salariului pe card sau efectuarea unui anumit numar de plati, dupa cum se precizeaza in articol. Vezi aici analiza comisioanelor la toate bancile: https://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=18359&titlu=topul-bancilor-cu-cele-mai-mici-comisioane-la-contul-curent-cu-card-si-online-banking



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii