BANCI | Stirea Zilei

Cat va fi cursul euro/leu in 2015, conform prognozelor bancilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-01-13 14:47

Leul inca are fundamente economice solide, astfel ca nu va fi afectat prea tare de factorii externi precum criza din Rusia si din Grecia, de ieftinirea petrolului sau de reducerea puternica a inflatiei si a dobanzilor, apreciaza bancherii. Acestia prognozeaza o stabilitate a cursului euro/leu in 2015 in jurul valorii de 4,5 lei pentru un euro si chiar o apreciere in urmatoarele luni.

Economistii Raiffeisen anticipeaza ca leul se va apreia chiar la 4,40 lei/euro in martie 2015, dupa care va reveni spre 4,45 lei/euro in septembrie, urmand a incheia anul tot la 4,40 lei/euro.

Economistii BCR sunt ceva mai rezervati: potrivit acestora, cursul nu se va misca aproape deloc in acest an, urmand a ramane aproape dar sub 4,5 lei/euro pana la finalul lui 2015.

Economistii ING sunt de aceeasi opinie cu privire la evolutia cursului in acest an, date fiind ultimele declaratii ale guvernatorului Mugur Isarescu, potrivit caruia cursul nu va iesi din zona de echilibru de plus/minus 5%, variatia urmand a fi asemanatoare cu cea de anul trecut, adica intre 4,3850 lei si 4,5350 lei pentru 1 euro.

In privinta dobanzii de politica monetara, economistii bancilor apreciaza ca BNR o va mai reduce inca o data cu un sfert de punct, la 2,25% in februarie, in contextul unei inflatii cu mult sub cea prognozata anterior, si care a ajuns la doar 0,8% la finalul lui 2014.

Inflatia se va mentine sub 1% si in acest an, conform estimarilor BCR, urmand a creste la 1,9% in 2016.

La nivelul redus din prezent, de 1,6%, se vor mentine si dobanzile pietei bancare, ROBOR la 3 luni, atat in acest an cat si in 2016. Dobanzile din Romania sunt mai reduse decat cele din Polonia si Ungaria, unde sunt in jur de 2,10%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii