BANCI | Stirea Zilei

Cat costa un transfer de 100 de euro catre o banca din strainatate la ghiseele BCR, BRD si Raiffeisen Bank: intre 30 si 50 de euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-04-14 16:14

BCR a anuntat astazi ca a eliminat comisionul tip OUR aferent platilor externe in valuta catre bancile din cadrul grupului Erste, banci prezente in Austria, Cehia, Croatia, Ungaria, Moldova, Serbia si Slovacia. In acest fel, costul acestor transferuri se reduce cu sume intre 15 si 100 de euro, in functie de valoarea sumei tranferate.

Comisionul OUR reprezinta taxa perceputa de alte banci straine prin care se efectueaza plata, astfel incat beneficiarul acesteia sa nu plateasca nimic pentru suma primita in cont. Asta pentru ca o plata externa in valuta poate trece prin diverse banci corespondente inainte de a ajunge in contul destinatarului final, iar fiecare banca percepe o taxa pentru respectivul tranfer.

Insa atunci cand destinatarul unei plati dintr-un cont BCR este clientul unei banci din grupul Erste, este firesc ca respectiva plata sa se realizeze fara intermediari si sa nu existe nici comisioane de intermediere tip OUR.

Nivelul acestor comisioane cu optiunea OUR percepute de BCR, in cazul unei plati catre o alta banca straina, variaza intre 15 euro pentru sume mai mici de 12.500 de euro, 30 de euro pentru sume intre 12.500 si 50.000 de euro si 100 de euro pentru sume mai mari de 50.000 de euro, indiferent de canalul prin care se face plata.

In afara de comisionul OUR, pentru o plata externa prin BCR trebuie platit un comision de 0,20% din valoarea sumei transferate, minim 30 euro in cazul platilor la ghisee, sau 0,10% minim 15 euro in cazul platilor online sau prin telefon.

La BRD, comisioanele tip OUR sunt de 10 euro pentru sume mai mici de 12.500 de euro, 18 euro pentru sume intre 12.500 si 50.000 de euro si 25 de euro pentru sume mai mari de 50.000 de euro.

La acestea se adauga comisionul pentru plati externe, care este de 0,20%, minim 15 euro la ghiseu si 0,10% minim 15 euro online si la telefon, plus un alt comision, SWIFT, perceput de procesatorul acestor plati, de 15 euro.

Cat platim pentru un transfer de 100 de euro la BCR, BRD si Raiffeisen Bank

Asadar, daca vreau sa transfer, de la un ghiseu BRD, suma de 100 de euro din contul meu intr-un cont al unei banci straine, va trebui sa platesc comisionul de transfer de minim 15 euro, plus comisionul SWIFT de inca 15 euro, plus optiunea OUR (ca sa nu mai plateasca nimic destinatarul banilor) de 10 euro, in total 40 de euro.

La BCR, pentru aceeasi suma transferata de la ghiseul bancii la o alta banca straina, trebuie platit comisionul de transfer de 30 de euro, plus comisionul OUR de 15 euro, in total 45 de euro.

Citeste stirea integral pe GhiseulBancar.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii