BANCI | Stirea Zilei

Cat castiga bancile din schimburile valutare: milioane de lei zilnic

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-05-01 21:52

Raiffeisen Bank a castigat anul trecut 285 milioane lei din schimburile valutare efectuate de clienti, mai exact din diferenta dintre cursul la care banca vinde o valuta, de regula euro, dar si franci elvetieni (CHF) pentru cei care au credite in aceasta moneda, si cursul la care cumpara valuta de la clienti.

Ceea ce inseamna ca banca a avut profituri de peste un milion de lei in fiecare zi lucratoare de pe parcursul anului trecut doar procesand tranzactii de vanzare si cumparare de valuta.

La randul sau, BRD a obtinut anul trecut castiguri de 180 milioane lei din diferentele de curs valutar.

Cele mai mari banci romanesti realizeaza anual castiguri cumulate din tranzactiile valutare in jur de o jumatate de miliard de lei, luand in considerare profiturile celor doua banci.

Comisionul de schimb valutar e 0%

Bancile nu practica un comision propriu-zis pentru schimbul valutar, comisionul este 0%, dupa cum scrie la ghisee, insa ele castiga din diferenta de curs dintre valoarea de vanzare si cea de cumparare.

De exemplu, la un curs BNR de 4,5333 lei pentru 1 euro, Raiffeisen Bank are un un curs de cumparare euro, in conturile clientilor, de 4,4700 lei pentru 1 euro, cu 1,4% (6 bani) mai mic. Cu alte cuvinte, banca cumpara euro mai ieftin decat pretul mediu stabilit de BNR.

In acelasi timp, banca are un curs de vanzare euro mai mare tot cu 1,4% (6 bani) fata de cursul mediu al BNR, ceea ce inseamna ca banca vinde mai scump euro.

Diferentele dintre cursul de cumparare si cel de vanzare aduc bancii un castig cumulat de 2,8%, echivalentul a 12 bani.

Ceea ce inseamna ca pentru fiecare euro schimbat, Raiffeisen castiga 12 bani. La 1 milion de euro, profitul bancii este de 120.000 de lei, iar la tranzactii valutare de 10 milioane de euro, castigul ajunge la 120 de milioane de lei.

Pentru schimburile valutare efectuate de clientii Raiffeisen la casele de schimb din cadrul unitatilor, diferenta de curs este si mai mare: 1,6%, echivalentul a 7 bani, atat la cumparare, cat si la vanzare: 4,4600 lei la cumparare si 4,6050 la vanzare.

La BCR, BRD, Unicredit si ING, cursul de schimb este apropiat de cel al Raiffeisen, cu o marja de castig tot de 7-8 bani (1,6%), atat la cumparare, cat si la vanzare.

Cursuri de schimb mai bune gasim la CEC Bank, unde diferenta cumulata dintre cursul bancii si cel al BNR este de doar 10 bani, precum si la Banca Transilvnia, unde diferenta dintre cursul BNR si cel de cumparare/vanzare al bancii este in jur de 11 bani (2,3%).

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  comisioane cont bancar  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii