BANCI | Stirea Zilei

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi pentru refinantarea unui credit de nevoi personale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-28 20:27

Cateva banci isi promoveaza in prezent creditele pentru refinantarea altor imprumuturi de nevoi personale de la alte banci, cu dobanzi mai mici, astfel incat rata lunara sa fie mai mica sau se poate obtine o suma suplimentara de bani.

Printre bancile care deruleaza in prezent promotii la creditele de refinantare sunt Banca Romaneasca, BRD sau Raiffeisen Bank, ultimele doua recurgand la publicitate inselatoare, afisand dobanzi valabile doar in conditii speciale, precum incasarea salariului intr-un cont la banca.

Banca Romaneasca are cele mai mici dobanzi standard (fara conditii suplimentarea, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau la pachet cu alte produse) la creditele de refinantare dintre cele 15 banci romanesti care ofera astfel de imprumuturi, atat pentru varianta cu dobanda fixa, cat si pentru cea cu dobanda variabila, conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro si Calculatordecredite.ro.

Astfel, la creditul de refinantare cu dobanda variabila, nivelul acesteia este 8,16%, format dintr-o marja fixa de 5,5% plus Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), de 2,66% in prezent.

Dobanda practicata de Banca Romaneasca este inca o data mai mica decat cea de la Unicredit, care are o marja fixa de 11,33% plus IRCC, cea mai mare dintre bancile analizate.

Alpha Bank si Garanti Bank se mai afla intre primele trei banci cu cele mai mici dobanzi pentru creditele de refinantare, cu Dobanzi Anuale Efective (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, de 11,27% si 11,35%, in cazul unui credit in valoare de 23.000 de lei pe 5 ani. (vezi foto)

DAE medie pentru creditele de refinantare este 12,82%, nivel in jurul carui se regasesc imprumuturile oferite de mai multe banci: CEC Bank, Patria Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, BRD si Idea Bank.

Raiffeisen Bank se afla printre bancile cu cele mai mari dobanzi, cu DAE de 13,59%, alaturi de BCR (14,50%), First Bank (15,12%), OTP Bank (15,44%) si Unicredit (17,11%).

Cat se castiga la refinantarea unui credit

Sa presupunem ca facem refinantarea creditului cu cea mai mare DAE, a Unicredit, de 17,11%, la cea mai ieftina banca din prezent, Banca Romaneasca, unde DAE este de doar 8,76%.

Rata lunara la un credit in valoare de 23.000 de lei pe 5 ani la Unicredit este 552 de lei, in timp ce la creditul de la Banca Romaneasca, rata este 471 lei, deci cu 81 de lei mai putin in fiecare luna.

Pe parcursul celor 60 de luni (5 ani), castigul obtinut este de aproape 5.000 de lei, mai exact 4.860 de lei.

 

Taguri: UniCredit Bank  refinantare credit  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite de consum  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii