BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-21 19:40

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul depozitele la termen in lei constituite la ghiseu sau online, prin internet/mobile banking, din oferta celor mai mari 14 banci romanesti.

Dobanzile sunt cele standard, fara diverse conditionalitati, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau obtinerea unui alt produs bancar, la pachet.

Top 3 dobanzi la depozitele in lei

1. CEC Bank isi respecta traditia de casa de economii a romanilor, platind clientilor cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de 12 luni, de 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseele bancii si 3,6% daca depozitul se constituite online, prin internet banking sau mobile banking.

CEC Bank are cele mai avantajoase dobanzi si la economiile pe termene mai lungi: 4%/4,10% la depozitele pe termen de 2 ani si 4,5%/4,6% la depozitele pe 3 ani.

2. A doua cea mai buna dobanda la acelasi termen o gasim la Libra Bank, de 3,25% la ghisee si 3,5% online. Libra are si cea mai avantajoasa dobanda la economiile pe termen scurt: 2%/2,25% la termen de 1 luna si 2,10%/2,35% la depozitele pe trei luni.

3. BT practica o dobanda de 3% pentru depozitele la un an si 4% pentru cele pe term mai lung, de 3 ani.

Bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite

1. BRD plateste la depozitele pe 1 an in lei o dobanda de numai 0,95%, de peste trei ori mai mica decat cea practicata de primele sase banci cu cele mai bune dobanzi.

De altfel, BRD este singura banca la care comisioanele pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an sunt mai mari decat dobanda, astfel ca cei care au un astfel de depozit raman in pierdere, dupa ce achita comisioanele pentru retragerea banilor si pentru administrarea contului si a serviciilor de internet banking si mobile banking.

2. BCR are dobanzi de 1,05% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si 1,25% pentru cele online.

3. Unicredit plateste, la acelasi termen, o dobanda de doar 0,85% pentru depozitele la ghisee si 1,85% pentru cele online.

Atentie la comisioane

Unul dintre cele mai ridicate comisioane pentru un depozit este cel de retragere a banilor de la ghiseu sau de pe card.

De exemplu, daca ai un depozit la BCR platesti 2%, minim 15 din suma retrasa la ghiseul bancii. In schimb, daca transferi banii pe card, poti sa-i retragi de la un bancomat BCR fara comision.

Sase dintre cele 14 banci nu au comisioane pentru retragerile de bani la ghisee in ziua scadenta a depozitului.

 

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii