BANCI | Stirea Zilei

Cand mergi in alta tara, nu folosi cardul ING si nu scoate euro de la bancomatele Euronet!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-12 19:30

Cardurile ING Bank au un curs de schimb valutar foarte dezavantajos pentru platile in euro din alte tari, iar unele bancomate, precum cele ale Euronet, au un serviciu de schimb valutar care poate fi considerat un jaf la adresa utilizatorilor de carduri si ar trebui interzis.

ING continua sa practice cele mai dezavantajoase cotatii pentru tranzactiile cu cardul, in timp ce Alpha Bank ramane banca la care gasim cel mai bun curs de schimb valutar leu/euro dintre primele 15 banci romanesti, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto)

De altfel, Alpha Bank are cele mai bune cotatii la toate variantele de tranzactionare a monedei euro: atat la cumparare, cat si la vanzare, la casieriile din ghiseele bancii sau pentru clientii proprii detinatori de cont si card.

La polul opus, cele mai dezavantajoase cursuri de schimb valutar sunt la OTP Bank, BRD si ING Bank.

Diferentele dintre cotatiile Alpha Bank si cele ale OTP Bank, BRD si ING Bank sunt destul de ridicate.

De exemplu, Alpha Bank vinde euro la ghiseele proprii la un curs de 4,7805 lei, cu 7 bani (1,5%) mai putin decat la OTP Bank si BRD, care vand euro cu 4,8540 lei.

La cumpararea de euro, cursul Alpha Bank este 4,7550 lei, cu aproape 5 bani (1%) mai mare decat la OTP Bank si BRD.

Cursul ING pentru carduri este exagerat de mare

Insa cea mai mare diferenta dintre cotatiile valutare se regaseste la cursul de schimb pentru platile cu cardul in alte tari europene, unde ING Bank are cotatiile cele mai dezavantajoase, cu mult mai mari fata de restul bancilor.

Astfel, cursul la cumpararea de euro, cursul ING este 4,6115 lei, cu 15 bani (3,2%) mai mic decat cel al Alpha Bank, de 4,7650 lei.

Cursul de vanzare euro la ING ajunge aproape de 5 lei, mai exact 4,9461 lei, cu acelasi procent de 3,2% peste cel mai bun curs practicat de Alpha Bank, de 4,7950 lei.

ING foloseste cursul sau de vanzare, de aproape 5 lei, atunci cand clientii sai cu carduri in lei fac plati in euro in alte tari sau retrag euro la bancomatele bancilor europene.

ING nu se sinchiseste insa sa-si modifice cotatiile si le raspunde cu cinism clientilor care platesc cu cardurile in alte tari din Europa si descopera ca pierd destul de mult la schimburile valutare: va recomandam carduri in euro.

Jaful de la bancomatele Euronet

O alta pacoste pentru folosirea cardurilor in strainatate este un serviciu de schimb valutar existent la unele bancomate, printre care si cele Euronet, care-i jefuiesc de-a dreptul pe utilizatorii de carduri.

Este vorba de serviciul de schimb valutar denumit "Dynamic Currency Conversion" (conversie valutara dinamica), catalogat drept un jaf de catre utilizatorii de carduri, intrucat are un cost foarte ridicat, care ofera un beneficiu minuscul, respectiv afisarea sumei de bani in moneda locala (euro, in cazul de fata) care va fi retrasa de pe cardul in lei, cand folosesti cardul in alta tara pentru retragerea unei sume in euro. (vezi aici detalii)

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  CEC Bank  Idea Bank  Credit Europe Bank  ATM Euronet  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Alex
ing
Bancomatele Euronet din alte tari au o taxa in plus, fata de comisionul propriuzis, numita surcharge. Aceasta se aplica indiferent de banca emitenta. E adevarat ca ing practica un curs foarte ridicat atat la plata cu cuardul cat si la atm.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii