BANCI | Stirea Zilei

BRD reduce de 10 ori comisionul pentru o plata in euro, dar ramane cea mai scumpa banca din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-05 19:07

BRD Societe Generale, a treia mare banca din Romania, scade din 15 decembrie comisionul pentru o plata in euro de la 10 euro, cat este in prezent, la nivelul unei plati in lei, de doar 3,5 lei, adica de peste 10 ori, masura fiind impusa de regulamentele europene privind normele SEPA (zona unica de plati in euro), care prevad ca platile in euro trebuie sa aiba aceleasi costuri ca cele in monedele locale.

BRD ramane insa cea mai scumpa banca din Romania.

BRD are cele mai mari dobanzi la creditele ipotecare (vezi aici topul dobanzilor la credite ipotecare) si printre cele mai mari si la creditele de nevoi personale (vezi aici topul dobanzilor la creditele de nevoi personale), in timp ce la depozite practica cele mai mici dobanzi, astfel incat clientii raman in pierdere in cazul unui depozit de 10.000 de lei pe 12 luni (vezi aici topul dobanzilor la depozite), intrucat BRD are cele mai mari comisioane pentru un cont curent cu card si online banking (vezi aici topul comisioanelor la conturile bancare).

In privinta costului unui cont si card in euro, BRD este a doua cea mai scumpa banca, dupa BCR, dintre cele mari care s-au aliniat normelor SEPA (vezi tabelul din fotografie).

Astfel, in cazul unei plati (transfer) online (prin internet/mobile banking) in euro, noul comision la BRD va fi de 3,5 lei, comparativ cu BCR (3 lei) si Garanti (3-5 lei), dar sub comisioanele practicate de ING (5 lei) si Unicredit, care a ales un tip de tarifare nonconformist, sub forma de procent, pentru a escamota costul ridicat pentru o plata in euro.

O plata in euro, de opt ori mai scumpa la Unicredit decat la BCR

Astfel, la Unicredit comisionul pentru un transfer in euro este de 0,1% din suma transferata, minim 3 lei, maxim 2.000 de lei. De exemplu, pentru un transfer de 1.000 de euro, comisionul va fi 1 euro, adica 4,77 lei. Insa in cazul platilor mai mari, de exemplu 5.000 de euro, comisionul urca la 5 euro, adica in jur de 24 de lei, de opt ori mai mare decat pentru acelasi transfer facut la BCR.

Si pentru retragerile in euro de pe card la bancomatele bancilor din alte tari europene, comisionul BRD a scazut de la 1,5% plus 10 lei (in jur de 80 de lei, pentru 1.000 de euro retrasi) la nivelul valabil si pentru retragerile in tara, adica 1% plus 5 lei (in jur de 50 de lei pentru 1.000 de euro).

La celelate banci, comisioanele pentru retragerile de euro de pe card in tarile europene sunt mai ridicate, cu exceptia cardului ING, care este mai ieftin.

Astfel, cel mai ridicat comision il practica BCR (1,75% din suma retrasa, minim 5 euro), urmata de Unicredit (1,5% minim 7 lei) si Garanti (1,25% minim 7 lei).

ING aplica un comision fix, de 4 euro, pentru retragerile de bani din tarile europene.

Costul total al unui cont in euro cu card atasat variaza intre 58 de lei la ING si 180 de lei la BCR. BRD are un cost apropiat de BCR, de 138 de lei, in timp ce Unicredit si Garanti au costuri mai apropiate de ING: 70, respectiv 87 de lei (vezi tabelul din fotografie).

 

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  card in euro ING  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  Idea Bank  Credit Europe Bank  cont bancar  Alior Bank  card euro  SEPA  plati in euro  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii