BANCI | Stirea Zilei

BRD anunta corect si transparent o noua scadere substantiala a dobanzilor la credite, atat pentru clientii standard, cat si pentru cei care incaseaza salariul intr-un cont al bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-27 14:12

BRD anunta, intr-un comunicat ce poate fi luat ca exemplu de transparenta si corectitudine, scaderea substantiala, cu peste 2 puncte, a dobanzilor la creditele de nevoi personale, in cadrul unei promotii valabila pana la finalul acestui an. Banca precizeaza clar care sunt dobanzile nominale, cat si cele efective, cu comisioanele incluse (DAE), atat pentru clientii standard, cat si pentru cei care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii.

Unele banci obisnuiau sa se laude doar cu dobanzile cele mai mici, valabile pentru clientii de casa, adica cei care-si incaseaza salariul intr-un cont al bancii, a caror profil de risc este mai mic, „uitand” sa pomeneasca ce dobanzi si DAE trebuie sa plateasca un client standard.

Bancherul.ro a scris un articol despre aceasta practica incorecta, atat a BRD cat si a altor banci mari, precum BCR sau Banca Transilvania, avertizand ca, in acest fel, atat presa (chiar si cea financiara) cat si clientii bancilor sunt indusi in eroare si nu sunt informati corect, ceea ce nu poate face bine nimanui, nici bancilor, nici presei, nici clientilor bancilor.

Iata ca acum BRD este prima care decide sa dea un exemplu de corectitudine si transparenta, care speram sa fie urmat de toate bancile.

De 2 X transparenta: BRD renunta si la comisionul lunar de administrare

Concret, BRD a anuntat astazi ca reduce dobanzile la creditele de nevoi personale in cadrul promotiei valabile pana la finalul anului, precizand clar noile rate si DAE valabile atat pentru clientii standard, cat si pentru cei care-si domiciliaza veniturile la banca.

De fapt, BRD devine de doua ori transparenta: banca a modifcat si structura de costuri a creditului, renuntand la comisionul lunar de administrare, care nu era altceva decat o dobanda mascata, astfel incat banca sa poata afisa o dobanda nominala mai mica.

O practica intalnita si la alte banci, dar la care tot mai multe renunta, in spiritul transparentei si corectitudinii reclamata de noile conditii economice si de experientele nefericite din perioada de exuberanta a creditarii.

Iata comunicatul BRD:

Bucureşti, 27 noiembrie 2013

BRD scade cu până la 2,62 puncte procentuale dobânda anuală efectivă promoţională la creditele de nevoi personale în lei

BRD a modificat, din 26 noiembrie, condiţiile de acordare a creditelor de nevoi personale în cadrul promoţiei care se desfăşoară până pe 31 decembrie 2013.

Începând de ieri, dobânda fixă standard oferită de bancă este de 10% (8,90% în cazul clienţilor cu venituri domiciliate la BRD), iar comisioanele de analiză a dosarului şi de administrare lunară au fost reduse la 0.

Pentru un credit de 15.000 lei acordat pe o durată de 5 ani, Dobânda Anuală Efectivă (costul total al creditului, care încorporează dobânda nominală şi toate celelalte costuri legate de finanţare) este astfel, până la sfârşitul promoţiei, de 10,61% (în cazul domicilierii veniturilor la BRD) sau de11,82% (fără domicilierea veniturilor).

Scăderea DAE (faţă de condiţiile de la data lansării ofertei) este de 2,62 puncte procentuale pentru solicitanţii care îşi domiciliază veniturile într-un cont BRD şi de 2,15 puncte procentuale în cazul clienţilor care nu îşi domiciliază veniturile la BRD.  

Clientul are posibilitatea alegerii formulei de creditare pe care o doreşte. Opţiunile pornesc de la perioada de creditare (maximum cinci ani), cuantumul (până la maximum 65.000 de lei) sau modalitatea de rambursare (în rate constante sau descrescătoare).

La acordarea creditului sunt luate în calcul orice fel de venituri - de la salarii, pensii, venituri din activităţi independente, până la dividende, venituri din chirii sau rente viagere.

BRD îşi aşteaptă clienţii atât în unităţile din reţeaua băncii, cât şi pe www.brd.ro, consilierea şi pre-acceptarea fiind posibile şi la TelVerde 0800 803 803.

 

 

Condiţii tarifare actuale

Condiţii tarifare la lansarea ofertei

 

Fără domicilierea veniturilor

Cu domicilierea veniturilor

Fără domicilierea veniturilor

Cu domicilierea veniturilor

Dobândă (fixă)

10%

8,90%

6,50%

5,85%

Comision analiză dosar

0

0

200 lei

200 lei

Comision administrare lunară

0

0

0,40%

0,40%

Asigurare de viaţă BRD-AV

0,102%

0,102%

0,102%

0,102%

DAE (15.000 Lei / 5 ani)

11,82%

10,61%

13,97%

13,23%

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii