BANCI | Stirea Zilei

BERD a lansat prima emisiune de obligatiuni in moneda locala, RON

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-03 21:03

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a lansat prima emisiune de obligatiuni in Lei romanesti (RON) in valoare de 115 milioane RON, cu rata fixa a dobanzii. Aceasta este prima emisiune de obligatiuni ce se lanseaza simultan pe piata din Romania si pe pietele internationale, se arata intr-un comunicat al bancii.

Emisiunea de obligatiuni face parte din strategia Bancii de sprijinire a dezvoltarii pietelor de capital din Romania. Fiind prima emisiune de obligatiuni din Romania care beneficiaza de modificarile recente aduse in Uniunea Europeana in ceea ce priveste emiterea de obligatiuni in diferite tari, aceasta ar trebui sa fie un inceput pentru alte tranzactii similare.

Pe langa faptul ca atrage interesul investitorilor internationali pentru RON, emisiunea faciliteaza accesul Bancii catre investitori locali. “Dezvoltarea in continuare a pietei de capital romanesti va aduce beneficii pe termen lung economiei”, a adaugat Claudia Pendred, Director BERD in Romania.

Obligatiunile BERD in valoare de 115 milioane RON a caror scadenta este de 10 ani, au o dobanda de 11,25 la suta iar pretul emisiunii este de 100 la suta. Managerul principal este Société Générale. Tranzactionarea obligatiunilor va fi efectuata prin Clearstream, Euroclear si Depozitarul Central din Romania. Obligatiunile vor fi listate atat la Bursa de Valori Bucuresti cat si la Bursa de Valori din Londra.

Aceasta emisiune in RON completeaza programele de emisiuni in moneda locala pe care BERD le desfasoara in tarile sale de operare. BERD a fost prezenta pe piata emisiunilor de obligatiuni din regiune, in special in Rusia unde a atras 27,7 miliarde ruble.

Manfred Schepers, Vice Presedinte Finante in cadrul BERD a spus: “Aceasta emisiune demonstreaza importanta pe care o are dezvoltarea pietei interne de capital in moneda locala. Criza actuala a evidentiat faptul ca instabilitatea s-a accentuat ca urmare a unei indatorari exacerbate in monede straine, si de aceea pietele interne trebuie sa devina mai puternice.”

Pana in prezent, BERD a investit aproximativ 3,8 miliarde EURO in cele 249 de proiecte derulate in Romania. A contribuit la atragerea a 7,2 miliarde EURO din surse externe, investitiile totale fiind de peste 11 miliarde EURO.

Termenii si conditiile pentru aceasta emisiune sunt urmatorii:

Emitent: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Suma emisa: 115 milioane RON
Data scadenta: 5 februarie 2019
Cupon: 11.25% anual la data de 5 februarie
Pretul emisiunii: 100%
Manager Principal: Société Générale
Rating: Aaa (Moody's), AAA (S&P), AAA (Fitch)
Listare: Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori de la Londra

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii