BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania lanseaza Creditele Agricole

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-07 13:11

Banca Transilvania (BT) face încă un pas pentru a contribui la revigorarea activităţii de creditare. De această dată, se adresează agricultorilor, printr-o ofertă dedicată, care este o sursă de finanţare mai flexibilă şi rapidă: Creditele Agricole de la Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat. (VEZI atasat bannerul noului credit)

BT, cu sprijinul Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A., vine pe piaţă, pentru firme şi societăţi agricole, cu împrumuturi destinate dezvoltării culturilor vegetale. Banca Transilvania se alătură astfel Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în sprijinirea iniţiativelor menite să crească accesul la surse de finanţare necesare acestui sector. In plus, cu o singură vizită la Banca Transilvania, clienţii eligibili pot obţine şi garanţia fondului, fără a fi necesare alte deplasări.

Cel mai nou produs este Creditul pentru acoperirea cheltuielilor de înfiinţare sau de întreţinere a culturilor vegetale, de maxim 250.000 de lei – cu acoperirea, de către BT, a până la 75% din valoare cheltuielilor - acordat pe o perioadă de maxim 12 luni. Fondul de Garantare a Creditului Rural-IFN S.A. garantează până la 80% din credit.

Pentru diferenţă sunt acceptate garanţii de tipul: gaj pe cultura finanţată sau pe utilaje, ipotecă asupra sediului companiei, spaţiilor comerciale ori a celor locative, respectiv terenuri. Pentru susţinerea agriculturii, oferta de creditare a Băncii Transilvania cuprinde credite pentru capital de lucru, credite de investiţii destinate dezvoltării exploataţiilor agricole şi Credite APIA.

Costuri

Structura de cost a acestui produs de creditare, dedicat fermierilor, este urmatoarea:

- dobanda (in lei): de 12% pe an;
- comision de acordare: 1%;
- comision de gestiune: 0,1% lunar;

La acestea, se adauga comisionul de garantare a Fondului de Garantare a Creditului Rural, care variaza in functie de bonitatea clientului (1,6 - 3,8%).

Robert Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: „Susţinem agricultorii întreprinzători, atât prin credite, cât şi prin cofinanţarea de fonduri europene nerambursabile. Produsele noastre de creditare pentru agricultori continuă dezvoltarea Platformei de credite rapide a Băncii Transilvania, pentru a facilita astfel accesul la împrumuturi. Credem în potenţialul de creştere a agriculturii şi că aceasta poate fi una dintre oportunităţile acestui an”.

Veronica Toncea, Director General, Fondul de Garantare a Creditului Rural–IFN S.A, afirmă: „Prin parteneriatul creat între Banca Transilvania şi Fond, creditele agricole sunt garantate de Fond, în proporţie de 80%. Garanţiile se acordă în maxim 3 zile lucrătoare de la solicitarea acestora, pe baza analizei efectuate de bancă. Consider că este un produs bancar flexibil, adaptat nevoilor fermierilor şi care prin derulare va satisface cerinţele acute ale acestora”.
▪ Doar la BT, garanţia Fondului se obţine direct în unităţile băncii, fără analiză suplimentară din partea FGCR
Banca Transilvania este prima instituţie bancară care oferă clienţilor posibilitatea de a obţine garanţia Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A., direct în unităţile BT, fără analiză suplimentară din partea FGCR. Banca preţuieşte astfel timpul clienţilor săi, scutindu-i de obligativitatea de a face şi alte demersuri.

Criterii de eligibilitate pentru firmele sau societăţile agricole care doresc un astfel de împrumut

Pentru a beneficia de Creditul agricol destinat acoperirii cheltuielilor de înfii nţare sau întreţinere a culturilor vegetale, firma trebuie să funcţioneze de cel puţin 24 de luni, să fie stabilă financiar, administratorul sau personalul angajat să aibă experienţă în domeniul agricol, iar suprafaţa exploatată trebuie să fie de minim 150 ha. In plus, compania trebuie să poată prezenta fişe tehnologice avizate de Direcţiile Agricole judeţene sau Camerele Agricole, precum şi un plan de culturi multianuale. De asemenea, trebuie să deţină adeverinţă APIA din care să rezulte informaţii despre suprafaţa pe care o are în folosinţă sau pentru care beneficiază de subvenţii. O altă cerinţă este ca, în conformitate cu ultimul bilanţ contabil, evoluţia cifrei de afaceri a firmei să fie pozitivă sau, dacă înregistrează scădere, aceasta să fie de maxim 25%.

Prin acest parteneriat, agricultorii pot beneficia de credite pentru dezvoltarea propriei afaceri de profil, prin folosirea potenţialului agricol local şi a surselor de finanţare oferite de Banca Transilvania, garantate, în proporţie de 80%, de Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii