BANCI | Stirea Zilei

Alessandro Profumo a demisionat din conducerea UniCredit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-22 11:03

Consiliul Director al UniCredit si Alessandro Profumo au convenit ca dupa 15 ani, a sosit momentul unei schimbari de leadership la nivelul Grupului, se arata intr-un comunicat de presa la UniCredit Tiriac Bank.

Astfel, domnul Profumo si-a prezentat demisia din functia de CEO al UniCredit, demisie care a fost acceptata de Consiliul Director. Consiliul a multumit domnului Profumo pentru excelentele rezultate obtinute.

Consiliul a tinut sa sublinieze faptul ca, sub conducerea lui Alessandro Profumo, compania s-a dezvoltat, evoluand de la stadiul de jucator local la o pozitie intre cele mai importante grupuri bancare din Europa. Capitalizarea bursiera a bancii a crescut in toata aceasta perioada de la 1,5 miliarde EUR la aproximativ 37 miliarde EUR. Chiar si in perioada crizei financiare globale, UniCredit a ramas o banca profitabila, in fiecare trimestru. Cu aceste realizari si cu proiecte strategice in derulare, cum este cazul initiativei “One 4C” s-au creat premisele pentru dezvoltarea continua si sustenabila a Grupului pe viitor.

Pana la numirea unui nou CEO, Consiliul a transferat, temporar, atributiile executive Presedintelui Consiliului Director, Dieter Rampl, care va conduce Grupul cu ajutorul Directorilor Executivi Adjuncti.

De asemenea, Consiliul a acordat domnului Rampl mandatul de a identifica si propune un succesor al Domnului Profumo in urmatoarele saptamani.

Domnul Profumo a multumit Consiliului, actionarilor si tuturor colegilor din Grup pentru sustinerea lor permanenta, pe durata mandatului sau.

Despre UniCredit

UniCredit este o instituţie financiară de top, cu rădăcini puternice în 22 ţări europene şi agenţii pe alte 27 pieţe, cu aproximativ 10.000 sucursale si peste 166,000 angajaţi la 30 septembrie 2009.
În regiunea CEE, UniCredit operează cea mai mare reţea bancară internaţională cu aproximativ 4.000 sucursale şi puncte de lucru.
Departamentul de Tranzacţii Bancare Globale al UniCredit combină expertiza locală a peste 2.000 profesionişti cu experienţa unei bănci sofisticate de tranzacţii globale ce oferă o gamă variată şi dovedită de competenţe de bază în domeniile Cash Management şi eBanking, finanţări comerciale, managementul lanţului de aprovizionare, comerţ structurat şi finanţare pentru export. Oferă servicii globale pentru titluri de valoare şi în ceea ce priveşte ţările CEE. Grupul UniCredit este cea mai mare bancă de tranzacţionare în Europa continentală.

Grupul este activ în următoarele ţări: Austria, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kârgâzstan, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii