Abuzurile executorilor judecatoresti si ale bancilor in cadrul procedurilor de executare silita prin poprirea conturilor, validate de Guvern prin contestarea la Curtea Constitutionala a unei legi care vrea sa le elimine
Autor: Bancherul.ro
2016-11-08 21:55
Executorii judecatoresti si bancile comit deseori abuzuri in cadrul aplicarii procedurilor de executare silita prin poprirea salariilor si a conturilor bancare ale romanilor datornici la banci, IFN-uri sau alte institutii, precum retinerea integrala a veniturilor lunare sau a unor sume mai mari de maxim jumate din salariu, incalcand astfel prevederile Codului de procedura civila.
Exista, de asemenea, cazuri cand oamenilor li se iau chiar si ajutoarele sociale, precum alocatiile si indemnizatiile pentru copii sau pensiile de handicap, cu toate ca legea interzice retinerea acestor tipuri de venituri.
Bancile si executorii judecatoresti au ajuns chiar in situatia absurda de a pune poprire chiar si pe conturile aferente propriilor credite si carduri de credit acordate unor clienti care au popriri pentru datorii la alte banci, astfel ca oamenii nu-si pot plati ratele si ajung sa acumuleze noi datorii.
Ca sa nu mai vorbim de numeroasele situatii in care oamenii se trezesc cu conturile si cardurile blocate peste noapte, fara sa fie anuntati in prealabil, desi legea prevede aceasta obligatie atat pentru executori cat si pentru banci.
Iata cateva dintre cele mai recente reclamatii privind abuzurile comise de banci si executori, in cadrul popririi conturilor, primite pe pe site-ul Reclamatiibanci.ro:
- “Luna trecuta am avut o poprire pe salariu de 950 lei, iar luna aceasta mi.au retras apoape toți banii din cont, adică mai mult decât este legal.Unde ma pot adresa sa.mi recuperez banii? Din tot salariul mi.au lăsat doar 90 lei”. (vezi aici detalii)
- "Am un salariu de aproape 1200 lei, este posibil ca din cauza datoriilor sa-mi traga aproximativ 1000 lei? Adica nimeni nu poate trai cu 200 lei pe luna." (vezi aici detalii)
- "Banca imi opreste 2/3 din salariu lunar, adica cam 500, dar trimite catre executor 188 din doua in doua luni. De ce nu vireaza tot ce opreste? Sau e normal daca executorul a trimis poprire si la banca si la angajator? Angajatorul opreste 1/3 si banca 2/3, pentru acelasi credit?" (vezi aici detalii)
- “BCR a retinut abuziv pensia de intretinere a copulului in contul unei popriri. Ce pot sa fac? Unde pot face reclamatie?” (vezi aici detalii)
- “Poprirea se poate face pe un cont folosit doar pentru alocatiile copiilor? In acel cont, singurul cont personal, sunt virati numai sumele aferente alocatiilor. Am primit instintare ca a fost blocat contul (Banca Transilvania) si ca pot ridica banii doar de la ghiseu.” (vezi aici detalii)
- "Raiffeisen Bank mi-a poprit contul cu banii din alocatia copilului, desi, din cate am aflat, nu au voie sa retina banii din alocatie, iar banca stia ca in respectivul cont primeam doar banii de alocatie. Ce pot sa fac?" (vezi aici detalii)
- “Ieri am primit dupa incasarea salariului, in jur de 2000 ron, o instintare din partea ING ca mi-au indisponibilizat suma din cont pentru un credit Cetelem de 3000 ron, suma pentru care sunt in discutii cu executorul pentru plata esalonat. In momentul de fata eu figurez cu -1035 ron in cont, din cate stiu se poate opri maxim 1/3 din salariu, acesta fiind singurul venit ce imi asigura existenta. Poate fi acesta un caz de abuz? Imi pot recupera macar o parte din salariu, mai putin cei 1/3 care se pot opri legal?” (vezi aici detalii)
- “Luna trecuta mi-a fost virat intreg salariul (in 2 transe - pe 16 si pe 18) catre executorul judecatoresc. Mentionez ca nu am fost anuntat de catre niciun reprezentant al bancii la care am deschis acest cont. Cum pot sa reintru in posesia sumei cuvenite?” (vezi aici detalii)
- “Raiffeisen Bank mi-a poprit toate conturile, inclusiv cel in care primesc diurna pentru o deplasare in strainatate, desi aceasta nu poate fi poprita. Eu momentan sunt in delegatie in alta tara si nu am bani sa ma intorc in tara. Se poate face ceva in sensul deblocarii acelui cont?”
- “Dupa cateva zile de la plata ratei lunare la cardul de credit Avantaj de la Credit Europe Bank, mi-au trimis un SMS ca am restanta la plata ratei. La call center mi-au spus ca a fost poprit contul pentru alta datorie, insa mie mi s-au retinut deja o treime din salariu pentru respectiva datorie. BEJ-ul (Biroul Executor Judecatoresc) nu vrea sa-mi deblocheze contul pe motiv ca nu vrea cel care a cerut poprirea, desi le-am demonstrat cu acte ca fac un abuz si ca pana la urma cu restul de 2/3 din salariu fac ce vreau, veniturile mele sunt doar din salarii. Le-am adus adeverinta de la serviciu din care reiese ca angajatorul imi opreste deja 1/3 din venit, le-am pus la dispozitie contul de salariu din care s-au virat banii pe cardul de credit, pentru a demonstra ca eu platesc din contul unde primesc salariu. Chiar nu pot sa inteleg, ce interes au.”
Iar in final, un strigat de indignare la adresa executorilor judecatoresti, primit chiar astazi de la un cititor:
- “Atata timp cat nu creati locuri de munca si traiti de fapt din munca noastra, ceea ce faceti prin blocarea conturilor este o crima cu premeditare. Ce ar trebui sa facem? Sa furam, sa ucidem? Ne luati dreptul la existenta! N-ar fi mai simplu sa ne puneti la zid si sa terminam odata? Pentru ce sunt atatia avocati care nu fac nici o preventie de nici unfel? Nu stiu cum sa ne jupoaie de tot ce mai avem speculand orice neajuns care ni se intampla in favoarea lor, caci n-au din ce trai.Este o gandire ineficienta. VINOVATII PRINCIPALI SUNT DOAR CEI CARE NE CONDUC FARA SA AIBA O VIZIUNE CORECTA ASUPRA LUCRURILOR. DE CE EXECUTORII NU FAC DE FAPT PREVENTIE? ( IN ATENTIA GUVERNULUI)”
Toate aceste probleme sunt cauzate in principal de aplicarea defectuoasa a procedurilor de executare silita prin poprire de catre executorii judecatoresti si comunicarea slaba pe care acestia o au cu bancile.
Parlamentul propune o lege pentru prevenirea abuzurilor executorilor, dar Guvernul o contesta
Toate aceste abuzuri privind popririle au ajuns si la urechile parlamentarilor, care au initiat un proiect de lege, semnat chiar de sefa PNL, Alina Gorghiu, prin care se incearca tocmai evitarea acestor probleme, prin obligarea executorilor judecatoresti sa-si asume niste responsabilitati suplimentare in cadrul procedurilor de poprire.
Astfel, legea prevede ca "executorii judecătoreşti sunt obligaţi să se asigure, pe tot parcursul executării, că acelaşi titlu executoriu nu este pus în executare atât la locul de muncă şi/sau de plată al debitorului, cât şi la conturile sale bancare."
De asemenea, legea mai prevede ca "veniturile debitorilor virate în conturile lor bancare, de către plătitorii acestor drepturi, după efectuarea reţinerilor din acestea în baza unui titlu executoriu, potrivit legii, nu mai pot face obiectul nici unei alte reţineri ulterioare, sub nici un motiv."
In acelasi timp, "executorii sunt obligaţi să se asigure atunci când extind executarea silită la conturile bancare ale persoanelor fizice debitoare, că sumele pentru care se solicită executarea nu sunt dintre cele prevăzute la art.1 (din salarii) iar acestea nu au mai făcut obiectul unor alte executări silite anterioare."
Se pare insa ca executorilor judecatoresti nu le-a convenit acest proiect de lege, care-i responsabilizeaza si-i obliga sa evite abuzurile la adresa oamenilor.
Doar astfel se poate explica decizia guvernului Ciolos de a contesta la Curtea Constitutionala legea adoptata recent de Parlament, in ciuda faptului ca aceasta a fost semnata chiar de sefa PNL, Alina Gorghiu, cea care l-a propus pe Ciolos sa fie viitorul premier al partidului dupa alegeri.
Culmea este ca in contestatia adresata Curtii Constitutionale, guvernul Ciolos nu are, practic, nicio obiectie concreta la prevederile proiectului de lege mentionate mai sus, ci aduce doar critici generale, copiate din alte sesizari de neconstitutionalitate, precum lipsa claritatii si previziunii normelor legale. (vezi aici detalii)
Taguri: First Bank Curtea Constitutionala ING Bank TBI Bank reclama inselatoare Raiffeisen Bank Banca Comerciala Romana (BCR) TBI Credit IFN BNP Paribas Personal Finance reclamatie Unicredit recuperare creante Credit Europe Bank Reclamatiibanci.ro poprire carduri de credit executori judecatoresti cont bancar firma Executare silita
Comentarii
Georgescu GianiDauna victimile strazii
Buna seara. Ma numesc Georgescu Giani. In 2012 am avut un accident auto. Cel care ma lovit nu avea asigurare si nici itp sa ma poata despagubi. Eu am apelat la victimele strazii. Le.am prezentat dauna,le-am dat numele celui care ma lovit. Ei despacubindu.ma cu 13000 lei. Cel care ma lovit ma dat in judecata pentru a putea circula pe timpul procesului. Eu nu mi-am dat interesul pentru proces el aducand martori mincinosi si scotand culpa comuna. Cei de la victimele strazii mi.au cerut jumatate din bani inapoi. Eu nu am fost de acord si ei m-au dat pe mana executorului judecatoresc beja-lex. Stabilind de comun acord cu ei sa le dau banii inapoi in 18 rate a cate 500 lei pe luna.atat aveam salariul pe atunci. Stabilind asta printr.un angajamant de plata in care nu specifica nimic de dobanda. Ei acum dupa ce am terminat ratele imi cer dobanda la banii datorati. Este legal? Ei neraspunzand la telefon sau email pentru a-mi da detalii despre dobanda
Popa Aura
In legatura cu popririle pe care executorii le pun pe conturile de pensii de boala si handicap!..
Doi executori di Ploiesti,acum aproximati 2 ani au mers la B C R ploiesti si au sustras din conturile a 2 pensionari cu pensie de boala si resp.de handicap sumele de 150 de lei per.fiecare neavind la mina nici un fel de hotarire judecatoreasca.Cei doi pensionari au mers la Politia mun.Ploiesti si au depus plingere luind ca divada extrasul de cont.Cei 2 executori din cadrul IFN fiind obligati sa le returneze banii furati si depusi in contul lor la Libra Bank.Dupa doi ani de la incident,ceidoi executori s-au gindit la un jaf mult mai performant,si anume sa o execute intr-un dosar fals in cadrul caruia nu facea parte,pe sotia pensionara fraudata impreuna cu sotul ei de acestia acum doi ani.Cei doi ex.IFN.,au trimis la aceasta acasa un plic adus prin intermediul a 2,oficii postale(cu stampila of.9 si resp.of.16),inexistente in Ploiesti si o hotarire judecatoreasca a unui condamnat ,dosar din care femeia nu face parte ai cu ajutorul caruia au pus poprire pe conturile bancare de pensie ale acesteiasi oe cardurile bancare,fara nici un drept si fara nici o justificare reala,folosindu-se de fals si uz de fals cu tupeu..tot ei intr-un alt dosar la fel de fals il excuta prin casa de pensii pe sotul acesteia de 12 ani de zile oprind in fiecare luna niste bani din pensia acestuia fara nimic justifictiv si nici un act real cu care ar putea demonstra acest ilegal abuz provocind acestui pensionar un prejudiciu de aproximativ 30000 estimat in decursul a 12 ani de abuz in cadrul unei popriri ilegale,ceea ce ar fi vrut sa continue inca....ani cu sotia acestuia agresata de cei doi executori criminal si abuziv din punct de ved financiar referitor la fasul si uzul de fals,trafic de influenta excrocare si sustragere din fondurile acestora de pensii a unor bani neaveniti si necuveniti si mai ales nejustificati!!!....unde este Politia Romana?-Popa Aura Stefania din Ploiesti tel:+40745603606
toma
Bună dimineața
Mi-au făcut proprie pe cont pentru o datorie de acum 13 ani fără să fiu anunțat. Este o sumă colosală. 37500 ron. Ce pot face în această situație.Mulțumesc.
Maria Florea
Proprire pe 50%din salar
Buna ziua ce trebuie sa fac sa imi retina o treime din salar,? Mie imi retin 50%
Totu maria lacramioara
Datorie executor judecătoresc
Va rog frumos cine ma poate ajuta mi sa tras din salar datoria de 5000 de lei de fapt mai mult de cat trebuia,am sunat la executor si mi sa spus ca mai am peste 3000 de lei de platit deci peste datoria care am avuto la executor va rog frumos spunețimi unde mă pot adresa cu problema mea
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Stirea Zilei
Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii
Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii
Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare
Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii
- Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online
- Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit
- Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?
- Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro
- Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude
- Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare
- Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania
- Profitul bancilor, in crestere cu 10%
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- România, „lanterna roșie” a cheltuielilor pentru cercetare-dezvoltare în UE
- Deficitul contului curent, peste 24 miliarde euro după primele zece luni
- Deficit comercial record în octombrie 2024
- Productivitatea în comerț, peste cea din industrie
- -6,2% din PIB, deficit bugetar după zece luni
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Inflația anuală a crescut la 5,11%, prin efect de bază
- Datoria publică, 54,4% din PIB la finele lunii septembrie 2024
- România, tot prima dar în trendul UE la inflația anuală
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- Sistemul bancar romanesc este deosebit de bine pregatit pentru orice fel de socuri
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 8% pe primele 10 luni
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
împrumut
Vreau să apreciez pe Karin Sabine un împrumut de 9000€ pentru mine. Dacă aveți nevoie de un ... detalii
-
Buna ziua! Am nevoie de ajutor!
Buna ziua! Am trimis activare cont si imi scrie ca au expediat QR Cod pe posta dar nu mia venit ... detalii
-
Înșelătorie
Mare atenție la firma vex group, te pune să investești 250 € în Forex, câștigi ceva și ... detalii
-
interdictie conturi ING
Buna ziua, o situatie ca cele de mai sus am patit si eu, cu diferenta ca Revolut a deblocat contul ... detalii