BANCI | Stirea Zilei

ING scumpeste din nou comisionul de administrare a contui curent, al doilea ca marime dintre toate bancile

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-04 20:10

In urma cu aproape trei ani, in mai 2017, ING Bank majora comisionul standard pentru un cont curent de la 5 la 7 lei lunar, cel mai mare dintre toate bancile, pentru a compensa oferta fara comisioane la retragerile de la bancomate, destinata clientilor care incaseaza lunar in cont minim 700 de lei si fac o plata/transfer cu cardul sau cu telefonul.

Acum, ING anunta ca va scumpi de la 7 la 9 lei lunar comisionul standard de administrare a unui cont, pentru cei care nu incaseaza lunar cei 700 de lei si nu fac nicio plata, in acelasi timp cu anuntarea unei noi oferte, si anume un curs valutar personalizat.

Ce inseamna curs personalizat? ING nu ne ofera detalii. Un lucru e sigur, pentru moment: ING are cel mai dezvantajos curs de schimb valutar dintre toate bancile romanesti.

In compartie cu alte banci, cursul ING este mai mare cu aproximativ 3% fata de cea mai buna cotatie, practicata de Alpha Bank, si cu peste 2% mai ridicat fata de cursul Bancii Transilvania (BT), cea mai mare banca din Romania (vezi aici comparatia).

Comisionul de administrare lunara a contui standard al ING, de 9 lei, va ramane al doilea cel mai mare dintre cele 20 de banci luate in calcul in topul Bancherul.ro, dupa ProCredit Bank, care are un tarif lunar de 25 de lei.

Oferta ProCredit Bank, a doua banca, dupa ING, devenita complet automatizata (selfbanking), fara casierii, este insa diferita, intrucat include un numar de 4 retrageri de numerar gratuite cu cardul de la orice bancomat si nu mai are alte comisioane, astfel ca pentru clientii care nu fac mai mult de patru retrageri de numerar, costul total lunar este al treilea cel mai ieftin din piata, dupa Libra Bank si Alior Bank.

Daca insa se fac mai mult de patru retrageri de numerar, costul contului ProCredit Bank al doilea cel mai mare, dupa Raiffeisen.

In urma modificarii comisionului, ING va cobori un loc in topul celor mai mici comisioane, de pe 4 pe cinci, dupa Libra Bank, Alior Bank, CEC Bank si First Bank. (vezi foto)

De altfel, comisionul mediu de administrare a unui cont curent in lei standard a crescut cu 40%, de la 3,7 la 5,25 lei lunar, dupa ce mai multe banci au majorat costul unui cont curent in lei, pentru a compensa scaderea substantiala, de peste zece ori, a operatiunilor in euro, conform normelor europene intrate in vigoare la finalul anului trecut.

Din 15 decembrie 2019 au intrat in vigoare noile norme SEPA (zona unica de plati in euro), care au obligat bancile romanesti sa practice pentru operatiunile in euro aceleasi comisioane ca pentru cele in lei. (vezi aici detalii)

 

Taguri: comisioane card  ING Bank  comisioane cont bancar  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii