BANCI | Stirea Zilei

Soc pe piata valutara: cursul oficial BNR: 1Euro=3,8720 lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-03 13:19

Banca Naţională a României a anunţat cursul valutar de referinţă. Moneda europeană este cotată în creştere, la 3,8720 lei, iar dolarul american, tot în creştere, la 2,7912 lei. Acesta este cel mai scăzut nivel al leului în raport cu moneda europeană din ultimii trei ani şi jumătate.

Panica de pe pieţele internaţionale a depreciat în lanţ valutele ţărilor emergente, leul resimţind vineri dimineaţă o pierdere de 1,5% în mai puţin de două ore de tranzacţionare, de la 3,8240 la 3,88 lei/euro.

În jurul orei 10:45, leul şi-a revenit uşor, iar la 11:05, băncile cumpărau un euro cu 3,8610 lei şi îl vindeau cu 3,8660 lei.

"Toată regiunea s-a depreciat puternic din cauza problemelor structurale sistemice din afară. Aceasta este problema principală care afectează şi leul. Problemele legate de adâncirea deficitului bugetar al României ca urmare a majorărilor salariale şi a pensiilor sunt mai mult în plan secund, dar vin ca bomboana pe colivă", a declarat dealerul Băncii Comerciale Române (BCR) Narcis Noaghea, pentru NewsIn.

El a adăugat că nivelul actual de cotaţie a leului faţă de euro pe piaţa interbancară nu a mai fost atins de circa trei ani şi jumătate. "Leul continuă să se deprecieze într-un ritm mai alert decât celelalte monede din regiune", a mai spus Noaghea.

Piaţa nu exclude o intervenţie a Băncii Naţionale a României (BNR) pe piaţa valutară pentru stabilizarea cursului dacă deprecierea leului va continua.

Moneda poloneză s-a depreciat de la 3,4173 la 3,4562 zloţi/euro, după care s-a apreciat uşor la 3,4350 zloţi/euro, iar forintul a pierdut teren vineri dimineaţă de la 244,53 la 246,88 forinţi/euro, iar ulterior şi-a revenit uşor la 246,10 forinţi/euro.

Investitorii sunt îngrijoraţi că planul de salvare a sistemului financiar american, votat miercuri seară de Senatul SUA, ar putea fi respins vineri pentru a doua oară de Camera Reprezentanţilor, motiv pentru care bursele din Statele Unite au încheiat ultima şedinţă cu scăderi puternice, iar investiţiile în active cu grad ridicat de risc, precum cele din ţările emergente, au fost limitate.

Pe pieţele internaţionale, dolarul s-a depreciat de la 1,3775 la 1,3902 dolari/euro, după care a recuperat o parte din teren până la 1,3819 dolari/euro, iar la 11:05, ora României, euro era cotat la 1,3859 dolari.

Dobânzile interbancare la depozitele pentru o zi de tip overnight se menţin la niveluri ridicate de 14-15% pe an, peste nivelul dobânzii de politică monetară, de 10,25% pe an, pe seama problemelor de lichiditate din piaţa interbancară.

Nivelul actual al dobânzilor interbancare la depozitele overnight depăşeşte rata dobânzii de 14,25% pe an pe care BNR o percepe la acordarea facilităţii de credit băncilor cu probleme de lichiditate, aşa că piaţa anticipează o intervenţie a băncii centrale pe piaţa interbancară.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii