BANCI | Stirea Zilei

Provident Financial a acordat imprumuturi de peste 30 milioane de euro in primul semestru din 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-24 10:32

Provident Financial România, compania de credite de consum care a introdus împrumutul la domiciliu în România, avea la sfârşitul lunii iunie 2009 peste 120.000 de clienţi, în creştere de la 51.000 de clienţi în iunie 2008. Aceste rezultate au fost anuntaţe miercuri la Londra de compania-mamă International Personal Finance, lider internaţional în furnizarea de credite de consum cu sediul central în Marea Britanie.

Provident Financial România a emis în prima jumătate a acestui an împrumuturi cu o valoare totală de peste 30 de milioane de euro, în creştere de la 13 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Veniturile Provident Financial România s-au ridicat la 17,5 milioane de euro în primele şase luni din 2009, de la 6 milioane de euro în primul semestru din 2008. Compania are acum peste 2.000 de reprezentanţi, în creştere de la 1.300 la sfârşitul lui iunie 2008.

„După ce în 2008 am investit peste 19 milioane de euro în extinderea activităţii în noi oraşe, în prima jumătate din 2009 ne-am axat pe o creştere sănătoasă a operaţiunilor în zonele în care suntem deja prezenţi. Anul trecut am înăsprit condiţiile de creditare, ceea ce a limitat ritmul de creştere a numărului de clienţi şi a împrumuturilor emise, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

Investiţiile realizate de companie în infrastructură şi personal au depăşit 10 milioane de euro în primele şase luni din 2009, ceea ce ridică valoarea totală a investiţiilor Provident în România la peste 37 de milioane de euro. Compania preconizează că va ajunge la acoperire naţională până la sfârşitul lui 2010.

„Suntem încrezători că modelul nostru de afaceri şi măsurile pe care le-am luat pentru a asigura o creştere sănătoasă ne vor ajuta să facem faţă situaţiei economice actuale şi să continuăm dezvoltarea într-un ritm mai alert când condiţiile o vor permite”, a adăugat Russell Johnsen.

Provident Financial România este specializată în acordarea de împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, direct la domiciliul solicitanţilor. Creditele sunt acordate fără giranţi în 48 de ore de către reprezentanţii companiei, care vizitează apoi clientul în fiecare săptămână pentru a încasa ratele.

Provident Financial România este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care este prezentă în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF a anunţat pentru primul semestru din 2009 un profit brut de 14,2 milioane de euro din operaţiuni continue, valoarea împrumuturilor emise la nivel de grup depăşind 361 de milioane de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii