BANCI | Stirea Zilei

Obligatiuni de stat tip benchmark de 100 milioane lei cu dobanda de 9,47%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-23 10:57

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat joi obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, în valoare de 100 milioane lei (27,2 milioane euro), la care a acceptat sã plãteascã un randament anual mediu de 9,47%, apropiat de cel de la ultima licitatie din 17 aprilie, aratã datele BNR.

Randamentul anual maxim acceptat de MEF la aceastã licitatie a fost de 9,49%, la o ratã a cuponului de 8,25%. MEF a reusit sã atragã, la aceastã licitatie, o sumã egalã cu cea anuntatã initial, de 100 milioane lei.

Cererea de cumpãrare venitã din partea bãncilor, de 430,6 milioane lei (117,12 milioane euro), a depãsit de peste patru ori suma atrasã de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat pe cinci ani, din 17 aprilie, ministerul a atras 136,55 milioane lei (37,8 milioane euro) de la bãnci, la un randament anual mediu de 9,40%, la titluri cu un cupon de 8,25% pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a aprobat, la sfârsitul lunii trecute, redeschiderea emisiunilor de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu scadenta la 3 si la 5 ani, pentru finantarea datoriei publice în luna mai, titluri cu un cupon de 8%, respectiv de 8,25% pe an.

Pentru luna mai, Finantele au aprobat emisiunea certificatelor de trezorerie cu discont si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, în valoare de un miliard de lei, pentru finantarea si refinantarea datoriei publice.

Finantele au anuntat, pentru trimestrul doi al acestui an, emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar, dar si a datoriei publice guvernamentale.

Potrivit strategiei privind managementul datoriei publice guvernamentale, pentru perioada 2008-2010, Ministerul Economiei si Finantelor va fi obligat sã se împrumute pe piata internã chiar si în conditiile unor dobânzi foarte mari, ca urmare a înrãutãtirii asteptãrilor inflationiste.

Pentru acest an, MEF anuntase initial cã plãnuieste sã emitã titluri de stat în valoare totalã de 11 miliarde lei, peste nivelul de 9,5 miliarde lei al datoriei astfel contractate în 2007, dar dobânzile mari din piatã au determinat, în repetate rânduri, Finantele sã respingã ofertele la licitatii sau sã accepte sume mai mici.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii