O femeie vrea sa impace bancile cu clientii. Se numeste Oana Petrescu si are doua fete. Sa vedem ce o mana in lupta, la Consiliul Patronatelor Bancare
Autor: Bancherul.ro
2015-03-10 17:33
Oana Petrescu, partener la fima de consultanta Deloitte si fost vicepresedinte al BCR, a preluat functia de director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), o asociatie complementara Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) infiintata anul trecut la initiativa sefului Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, care este presedintele organizatiei.
Ce a determinat-o pe Oana Petrescu sa se inhame la aceasta noua misiune, intr-un moment foarte delicat pentru bancile romanesti, hulite de catre toata lumea, de la simpli clienti la politicieni si avocati, fie pentru comisioane mari si abuzive, fie pentru creditele in franci elvetieni sau executarile silite?
Trebuie sa ai ceva curaj, mai ales ca femeie, sa accepti sa intri intr-o astfel de batalie, ce pare inca departe de a se sfarsi.
Sa vedem insa ce ne raspunde Oana Petrescu la intrebari precum cine si ce a determinat-o sa preia o astfel de functie si care sunt obiectivele sale la CPBR.
- Ce si cine a determinat-o pe Oana Petrescu sa preia aceasta functie de director executiv al CPBR?
Oana Petrescu: Daca vorbim despre ce m-a determinat sa ma implic in activitatea CPBR, motivele sunt foarte diverse - atat de natura personala cat si profesionala. In general, toti ne dorim sa facem lucruri folositoare si pe care le putem face bine. In ceea ce ma priveste, ingrijorarea mea privind evolutia economiei si societatii romanesti si dorinta ca fetele mele sa aiba un viitor in aceasta tara, intelegerea atat a rolului hotarator pe care bancile il au si il pot avea in procesul de creare a bunastarii cat si a limitarilor acestora in contextul actual, ingrijorarea privind deteriorarea cadrului institutional al tarii - toate acestea sunt motivatii importante.
In plus, faptul ca sunt intr-o etapa a vietii mele profesionale in care pot sa fac acest lucru, impreuna cu avantajul ca experienta mea combinata de bancher si consultant se dovedeste a fi foarte relevanta in acest context, au facut ca decizia sa fie foarte usoara.
Daca insa vorbim despre cine a determinat aceasta decizie, este vorba in principal despre presedintii bancilor membre ale CPBR. Onestitatea cu care acestia isi asuma limitarile istorice si actuale ale profesiei - atat la nivel personal cat si al bancilor pe care le reprezinta - si hotararea lor de a imbunatati semnificativ relatia bancilor cu clientii lor - si contributia acestora la dezvoltarea economica si institutionala a tarii - au fost si sunt argumente foarte convingatoare pentru mine in contextul de viata pe care vi l-am descris. In plus, sprijinul pe care l-am simtit atat din partea conducerii BNR si ARB, cat si din mediul politic, al sindicatelor si al asociatiilor de consumatori, ma fac sa cred ca actualul context este prielnic unor actiuni comune in acest sens.
- Veti schimba ceva in modul de actiune si de comunicare a CPBR de acum inainte, la aproape un an de la aparitia organizatiei?
Oana Petrescu: CPBR este o organizatie tanara, ale carei obiective si prioritati, desi definite, trec prin diferite faze de evaluare si implementare. CPBR are un numar de proiecte la care reprezentantii celor sase banci au lucrat in perioada care a trecut de la infiintarea sa, toate concentrate pe agenda sa patronala de promovare si sustinere a intereselor economice, juridice si sociale ale membrilor lor, pe cei patru piloni prioritari: imbunatatirea relatiilor de munca si a dialogului social, educatia si protectia reala a consumatorilor, cresterea contributiei la dezvoltarea economica a tarii si eficientizarea activitatii.
Fiind o organizatie patronala, CPBR isi doreste sa activeze si sa intareasca cadrul institutional al dialogului social tripartit intre guvern, patronate si sindicate, si al functionarii CES-ului (Consiliul Economic si Social) - pe care il vedem ca o conditie esentiala pentru asigurarea coerentei legislative si executive in domenii esentiale pentru viitorul Romaniei cum ar fi politicile economice, financiare si fiscale, relatiile de munca, protectia sociala si politicile salariale, precum si politicile in domeniul sanatatii, educatiei, cercetarii si culturii. De aceea, proiecte precum infiintarea impreuna cu ALB a Federatiei Serviciilor Financiare din Romania si participarea la consultarile privind amendarea Codului Muncii si al legii dialogului social au reprezentat prioritatile CPBR in ceea ce priveste agenda de dialog social.
In ceea ce priveste agenda consumatorului, trebuie sa recunoastem ca prolificitatea electorala a legislatorului a obligat CPBR la o atitudine reactiva - atat in ceea ce priveste initiativele ANPC privind afisarea comisioanele si conversia creditelor, cat si in ceea ce priveste legea insolventei persoanelor fizice sau implementarea directivei privind creditul ipotecar.
In toate aceste cazuri, intelegem si salutam asemenea initiative, dar ne-am dori ca ele sa ajunga pe agenda parlamentului intr-o forma in care sa serveasca cu adevarat scopului pentru care au fost gandite si sa asigure o protectie reala si un tratament corect tuturor participantilor la piata. In acest sens, CPBR va continua sa prezinte pozitia bancilor membre atunci cand este solicitata sau cand identificam probleme reale, cu precizarea ca pana acum aceste demersuri s-au dovedit neasteptat de anevoioase - cu consecinte negative atat asupra calitatii solutiei administrative, cat si a claritatii textului de lege.
Personal insa, cred ca organizarea unei consultari extinse cu toti partenerii sociali, redactarea cu responsabilitate a studiului de impact si consultarea efectiva (nu doar formala) a CES si a celorlalte institutii ale statului (Consiliul Concurentei, ministere de resort etc.) in toate proiectele de legi din sfera lor de competenta - inainte de inaintarea unui text de lege pe agenda Parlamentului - reprezinta o cale mai eficienta pentru o decizie mai buna pe termen lung. De aceea, eforturile CPBR se vor concentra cu precadere in sfera identificarii si prioritizarii proiectelor de importanta strategica si imbunatatirii cadrului institutional al luarii deciziei, continuand colaborarea cu ARB in ceea pe priveste aspectele tehnice.
In rest, noi ne dorim rezultate, nu neaparat proiecte demne de retinut. Ne dorim ca in urma actiunilor noastre, bancile sa isi poata creste contributia la dezvoltarea economica si sociala a tarii si pe aceste baze sa redevina profitabile si atractive pentru capitalurile domestice si straine - si astfel sa-si poata multiplica din nou contributia - creand crestere economica sustenabila, bunastare si, implicit, randamente atractive pentru actionari.
- Cum vede Oana Petrescu restabilirea increderii in banci?
Oana Petrescu: Increderea nu este un sentiment unilateral, de obicei este bidirectionala, este o relatie intre parti, care determina comportamentul amandurora. Din pacate asistam la o pierdere generalizata de incredere in societatea romaneasca - oamenii si-au pierdut increderea nu doar in banci, ci si in politica, in scoala, in biserica... In acelasi timp, pe fondul unor valori incerte si a cresterii comportamentului infractional la nivel economic, bancile la randul lor si-au pierdut si ele increderea in unii clienti, cu impact direct asupra apetitului de risc al acestora si consecinte dezastruoase asupra economiei.
Personal cred ca increderea se castiga doar in timp, prin transparenta, dialog si dorinta reciproca de a rezolva problema. Este drept ca, pentru cazurile in care - din diferite motive, fie de reglementare, fie de insuficienta intelegere a spetelor, fie chiar competenta limitata - banca s-a dovedit neputincioasa, pierderea increderii este inerenta. Insa n-as generaliza. Sunt sigura ca, pentru acei clienti care au fost sprijiniti de catre banca in momentele grele ale ultimilor ani, relatia cu banca s-a consolidat, iar increderea a crescut.
Un vechi proverb latin despre arta razbioului spune ca "cine seamana vant, culege furtuna". Nu este valabil doar in razboi, ci in toate relatiile interumane - vantul nu este generator de incredere...
- Care sunt cele mai importante 3 proiecte la care lucreaza in prezent Oana Petrescu si care sunt obiectivele acestora?
Oana Petrescu: Sa-mi cresc fetele independente si responsabile, sa ajut la consolidarea patronatului bancar ca unul din pilonii esentiali ai cresterii economice si bunastarii in Romania, sa finalizez consolidarea practicii de consultanta a Deloitte ca una din principalele optiuni ale clientilor pentru proiecte de clarificare strategica si accelerare a cresterii pe baze profitabile.
Oana Petrescu – informatii biografice
Oana Petrescu (n. 1969) a studiat stiinte economice la Academia de Studii Economice Bucuresti (Licenta in 1992, Doctorat in 1998) si la Universite des Sciences Sociales Toulouse (Studii Specializate, 1993), specializandu‐se in Finante si Banci.
Si‐a inceput activitatea bancara ca referent la Banca Romana de Comert Exterior (BRCE) si a continuat sa lucreze pentru banci ‐ intai in sectorul IT, iar apoi in domeniul auditului si consultantei, la Arthur Andersen, unde a avut un parcurs profesional complet, de la auditor la partener.
In paralel a predat diverse discipline de finante si banking la Catedra de Moneda a Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori.
Dupa dizolvarea Arthur Andersen in 2002, s‐a alaturat Ernst & Young ca lider al grupului de expertiza financiar‐bancara si sefa a departamentului de consultanta de risc.
In 2006, la preluarea Bancii Comerciale Romane (BCR) de catre Grupul Erste, Oana Petrescu a fost numita vicepresedinte si membra a Comitetului Executiv al celei mai mari banci din Romania. In acest rol, in 2009, a fost aleasa ca membru al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).
In 2012 ea a revenit in consultanta ca partener responsabil pentru practica de Consultanta a Deloitte in Romania si lider al grupului de expertiza financiar‐bancara.
Oana este casatorita si are doi copii.
Comentarii
cosmingserios?
"Sunt sigura ca, pentru acei clienti care au fost sprijiniti de catre banca in momentele grele ale ultimilor ani, relatia cu banca s-a consolidat, iar increderea a crescut." Care sunt clientii pe care banca ia sprijinit in ultimii ani ? :)
client wcr
pt. cosming
Cred ca clientii BCR au fost cei mai favoorizati si sprijiniti, prin aplicarea dobanzii ,, in spiritul OUG 50 /2010 ,, . Multumita acestei Doamne si ,,altora,, clientii BCR beneficiaza de cea mai mica dobanda din Romania de numai 10 % a credite ipotecare pe 30 ani. Multumim OANA PETRESCU si la mai mare.....
Gabi
a fugit puiul cu ata!
OANA PETRESCUa fost cea care a "tinut piept" clientilor BCR atunci cand acestia au realizat abuzurile. NU a negociat NIMIC considerand ca la BCR totul este legal. Acum ce vrea aceasta tuta? Sa impace bancile cu clientii? Tarziu cucoana! N-ai avut coloana vertebrala la momentul oportun, acum nu mai poti opri avalansa. Sa inteleg din articol ca are doua fete sau doua feţe?! zic, mai potrivit:doua feţe.
Stela Mocuta din BD
Cand hotul s-a intalnit cu prostul
Ce penibil, aceasta doamna destabiliza grupurile avocatului Piperea denumite G1 si G2 in 2011 cu ajutorul unor persoane care s-au erijat in liderii miscarii impotriva abuzurilor acestei Banci Camataresti Romane si au beneficiat de contracte preferentiale drept rasplata. Ce a oferit BCR prin aceasta doamna celor care s-au prins de hotie, a fost o dobanda la jumatate, transparenta de data asta Euribor plus 6%, dar si renuntarea sa ii mai dai in judecata vreodata, sa lasi toti banii furati pana la acelor moment la banca. Evident ca toate abuzurile ramaneau pe loc: comisioane calculate la creditul acordat, care pot fi majorate cand doreste banca, clauza de garantii suplimentare, clauza de declarare scandenta anticipata, clauza de cesionare. Cea mai tare parte este ca celebra clauza privind majorarea dobanzii in functie de costurile de creditare ramanea in contract. Peste X ani, banca marea dobanda, si o luai de la capat. Daca ii dadeai in judecata actul era nul, te tragea banca in instanta si te executa silit, evident cu costuri de judecata enorme. Oferta doamnei de impacare este de-a dreptul penibila mai ales ca dansa stie bine amploarea abuzurilor, cel putin la BCR unde dobanda si comisioanele tripleaza costurile creditului. 1 leu = 3 lei + 1 leu initial, atat fura banca asta nenorocita. Si totul cu abuzuri. Iar daca ii dai in judecata trag de timp si folosesc magistrati potriviti. Pana la urma BCR a fost ingenucheaza chiar si la ICCJ, de vreo 2 ani nu mai castiga chiar nimic. Succesuri doamna, faceti o pauza, moral sunteti depasita.
marin
sictir
Iti doresc din tot sufletul ca fetele tale sa treaca prin experienta clientilor pe care tu \'\'i-ai ajutat \'\' cand lucrai pentru BCR ,cea mai lacoma banca din Romania, si atunci sunt convins ca si ele vor avea mare incredere in banci si oameni ca tine asa cum avem si noi, clientii bcr , pe care de 4 ani si jumatate ii umiliti prin tribunale cu avocati ca Sova , mamica puscariabilului care ne-a facut de ras in toata Europa. Sa va dea Dumnezeu dupa gand si dupa fapta.
fifi
invataturile oanei catre fetele ei
stati departe de banci mama si spuneti-le si celorlalti. indeosebi fugiti de bcr, caci va fura de va omoara.
Franc in fata
Franck
Fugiti cat puteti de hotii de la BCR, pentru ca sunt niste nenorociti. Cat rau a facut sistemului bancar aceasta nemernica si Banca de Cacat a Romaniei nu se mai indreapta nici in 100 de ani. Dupa ce dispare BCR poate sa se mai amelioreze ura clientilor pe acest sistem nenorocit.
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Cariera
Luminița Runcan este noul director general al OTP Bank România
Luminița Runcan a primit aprobarea BNR pentru funcția de Director General OTP Bank România și este mandatată de Banca Transilvania să coordoneze integrarea OTP România în Grupul BT, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: În vasta sa experiență detalii
Inventatorul creditului doar cu buletinul devine bancher
Dan Ostahie, inventatorul creditului doar cu buletinul la Altex, in anii de euforie economica 2007-2008, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, devine bancher, dupa 19 ani de la infintarea IFN-ului Credex, impreuna cu Raiffeisen, prin care se dadeau imprumuturile in magazinele detalii
Lucian Anghel este directorul de risc la Libra Bank
Numirea lui Lucian Anghel in functia de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank a fost oficializata, odata cu primirea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Lucian Anghel va coordona aria de risc a bancii (Chief Risk detalii
Mihaela Lupu preia conducerea UniCredit Bank
Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală și de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este detalii
- Madalina Teodorescu, numita director retail la BRD
- Mircea Busuioceanu, in conducerea ARB
- Mihaela Ionita este noul director de resurse umane al ING Bank Romania
- Luca Victor Rogojanu, desemnat Director General Adjunct, coordonator al Diviziei de Creditare si Administrare Risc la OTP Bank
- Până în 25 noiembrie se poate aplica pentru patru burse de 32.000 de euro, la Transilvania Executive Education MBA
- Cine vrea o bursa de 32.000 de euro pentru un program EMBA?
- BRD Groupe Societe Generale anunță plecarea din bancă a lui Radu Topliceanu, Directorul General adjunct coordonator al activităților de Retail Banking
- Gabriela Nistor va fi noul director general al Idea::Bank, care va deveni o banca digitala
- Radu Negrea, care a condus ARB doua decenii, s-a stins
- Masterat pentru meseriile viitorului: Data Science for Industry and Society
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
- Deficitul contului curent după primele două luni, mai mare cu 25%
- Deficitul contului curent, -0,39% din PIB după prima lună a anului
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală, în scădere la 1,8% în Zona Euro
- -4,57% din PIB, deficit bugetar după primele opt luni ale anului
- România a păstrat prima poziție în UE la inflația anuală
- Deficitul contului curent, peste 15 miliarde euro după primele șapte luni
- Inflația anuală a scăzut la 5,1%
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
- 18 miliarde euro, deficit comercial după primele șapte luni ale anului
- Deficit bugetar de peste 4% din PIB după primele 7 luni ale anului
- Pe ultimul loc la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare. Sumă ridicolă pentru sănătate
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
- Deficitul comercial, în creștere de la o lună la alta
- Prețurile industriale, aproape la fel ca în luna precedentă
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
Eroare aplicație
Am avut ora și data din setările telefonului date pe manual și nu se deschidea BT Pay, în ... detalii
-
O.P. Condiționat către Exim Bank
Valoarea creditului de refinanțat era 7300 lei și am platit 500 lei comision Exim Bank, O.P. ... detalii
-
O. P. Condiționat Exim Bank
Am făcut credit de refinanțare la BRD. BRD a trimis O.P. condiționat către Exim Bank pentru ... detalii
-
TLV pe bursa
Aceste obligatiuni pare ca au fost scoase si pe bursa cu simbol / ISIN: TLV28E / ROTLVADBC023. Insa ... detalii
-
Răspuns
Viorel, poliția locală nu poate ajuta cu așa ceva și nici nu te îndrumă, unde ai putea să ... detalii