BANCI | Stirea Zilei

Moody's reconfirma ratingurile Romaniei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-20 15:11

Agenţia de evaluare financiară Moody's a reconfirmat, vineri, ratingurile României pentru datorii şi depozite în monedă locală şi valută, pe termen lung şi scurt.

Moody's Investors Service a confirmat, vineri, ratingul guvernului României pentru depozite în valută la "Baa3", calificatrivele acordate obligaţiunilor în lei şi valută străină la "Aa3", respectiv "A1", ratingul obligaţiunilor în monedă străină pe termen scurt la "P-1" şi cel al depozitelor în valută pe termen scurt la "P-3", se arată într-un comunicat al agenţiei, publicat vineri.

"Statutul investment-grade al României este susţinut de gradul moderat de îndatorare al Guvernului. Consolidarea instituţională, aflată în aprofundare graduală, derivă din aderarea la Uniunea Europeană din 2007 şi este, de asemea, un factor important", a declarat Kenneth Orchard, vicepreşedinte şi senior analyst la Moody's Sovereign Risk.

Moody's anticipează că România va obţine, de la Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), un pachet multilateral de sprijin de peste 20 miliarde euro, printr-un acord pe doi ani.

Moody's a reconfirmat, vineri, ratingurile guvernului României pentru datorii şi depozite în monedă locală şi valută străină, pe termen lung şi scurt, decizia fiind argumentată şi prin obţinerea unui program de finanţare de la FMI şi UE.

"Afirmarea ratingului are ca premiză obţinerea unui program de finanţare FMI/UE, cuplat cu o ajustare fiscală eficientă", se arată într-un comunicat Moody's, publicat vineri.

Potrivit agenţiei de rating, aproximativ jumătate din pachetul de sprijin extern va fi furnizat de FMI, restul urmând să fie asigurat de instituţiile UE.

Programul va fi structurat, cel mai probabil, în jurul alocării fondurilor acordate de FMI către echilibrarea balanţei de plăţi, în timp ce banii de la UE vor fi utilizaţi pentru finanţarea bugetului, relaxând astfel problemele de lichiditate, scriu analiştii Moody's.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii