BANCI | Stirea Zilei

Moody's a plasat Romania in categoria a doua de risc printre tarile emergente europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 19:43

Moody’s a grupat statele emergente europene în patru categorii de risc şi a plasat România, împreună cu Bulgaria şi Croaţia, în cea de-a doua, în care fundamentele de credit sunt solide, dar ratingurile ar putea deveni instabile dacă aşteptările de sprijin se vor dovedi nefondate.

România, Croaţia şi Bulgaria beneficiază de rating "Baa3" din partea Moody’s.

În prima categorie se află ţări cu ratinguri bine ancorate, respectiv Cehia, Slovacia şi Polonia, se arată în raportul "Ratingurile Suverane ale Statelor Europene Emergente: Cazul diferenţierii riscurilor", realizat de agenţia de evaluare financiară, citat de Mediafax.

Estonia, Lituania şi Letonia, unde fundamentele de credit au fost erodate dar sprijinul extern conferă un plafon pentru ratinguri, au fost incluse în categoria a treia de risc.

În ultima categorie, cea mai riscantă, se află Ucraina, unde fundamentele de credit au fost erodate iar sprijinul extern este mai puţin probabil.

Moody’s a creat totodată doi indicatori privind riscul de refinanţare a datoriilor guvernamentele "GRRI", respectiv "GRRI+", care include şi datoriile asumate de guverne în numele unor bănci sau companii.

"Aceşti doi indicatori arată că cele mai vulnerabile state sunt cele unde a avut loc un proces rapid de înrăutăţire a situaţiei financiare, în special Letonia, Lituania, România şi Ucraina", a declarat Dietmar Hornung, vicepreşedinte şi analist senior la Moody's Sovereign Risk Group.

Potrivit Moody's, guvernul României trebuie să îşi asigure în 2009 o finanţare brută suplimentară de 14,9 miliarde de euro, care reprezintă 11,2% din PIB, respectiv 33,3% din venituri.

Necesarul ajustat de finanţare externă al României este de 29 de miliarde de euro, respectiv 21,8% din PIB, se mai arată în raport.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii