BANCI | Stirea Zilei

Marile banci europene au trecut testul de stres. Singura problema in Romania, ATE Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-07-24 12:05

Doar sapte banci mici sau controlate de stat, printre care ATE Bank, prezenta si in Romania, din cele 91 de bănci europene analizate nu au trecut testele de stres derulate în 20 de state ale Uniunii Europene (UE).

Cele 91 de bănci testate dețin împreună 65% din activele bancare de pe piața europeană.

Scenariul după care a fost făcut acest test are un orizont de doi ani și prevedea o recesiune în W, o cădere a piețelor de capital, precum și o agravare a problemelor de finanțare ale statelor europene, nefiind luată în discuție posibilitatea falimentului acestora.

Testele au presupus o pierdere de 23,1% pentru datoriile greceşti, 14% pentru obligaţiunile portugheze, 12,3% pe cele spaniole şi de 4,7% pentru datoriile Germaniei. Pierderile luate în calcul sunt pentru obligațiuile pe 5 ani.

Dacă aceste condiții ar fi atinse, cele șapte bănci care au picat ar avea un deficit de capital de 3,5 miliarde de euro.

Sistemul bancar cu cele mai multe probleme pare a fi cel spaniol, însă trebuie să luăm în calcul faptul că cele cinci bănci care au picat testele - băncile Cajasur, Banca Civica, Espiga, Unnim și Diada - sunt regionale, așa-numitele cajas.

Hypo Real Estate este singura bancă germană din cele 14 testate ce a picat testul de stres. Banca a fost salvată de la faliment de către statul german. Banca are o rată a solvabilității în condițiile de stres luate în calcul de 4,7%, sub nivelul minim de 6% impus de supraveghetorii europeni.

ATEbank, prezentă și pe piața din România, este de asemenea o bancă de stat. Banca grecească are o rată a solvabilității de 4,36% în condițiile de stres date.

În total, au fost testate 27 bănci din Spania - unde au fost vizate în special cele regionale (cajas) - , 14 banci din Germania - unde au fost vizate tot cele regionale (landesbanks) - , șase din Grecia, cinci din Italia, câte patru din Franța, Olanda, Portugalia, Suedia și Marea Britanie, trei din Danemarca, două din Austria, Belgia, Cipru, Ungaria, Irlanda și Luxemburg și câte una din Finlanda, Malta, Polonia și Slovenia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii