BANCI | Stirea Zilei

Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-17 13:30

Pe baza reclamatiilor primite de la cititori, am intocmit o lista a aplicatiilor si platformelor de investitii in actiuni si criptomonede prin care se deruleaza fraude online (scams).

De asemenea, publicam si lista platformelor de criptomonede care sunt folosite de escroci ca acoperire pentru inselatorii.

O astfel de lista actualizata ar trebui sa existe pe site-urile autoritatilor responsabile de inselatorii (Politia Romana), securitate online (DNSC) sau investitii (ASF), nu am vazut asa ceva.

Trebuie mentionat ca pe site-ul ASF exista o pagina, denumita Alerte Investitori, cu o lista a entitatilor neautorizate de ASF sa presteze investitii in Romania, dar care sunt, in cea mai mare parte, platforme de fraude online. 

PLATFORME SI APLICATII TIP FRAUDE ONLINE

crypto-global.net - site tip scam (inselatorie) pentru investitii in crypto, confirmat si de scamadviser.com. (activ in 26 iunie 2024)

vault-trades.com - site tip scam (inselatorie) cu criptomonede (activ in 26 iunie 2024)

Dimensionaldreamscape.cam cu denumirea Rominvest, este un site tip frauda online cu actiuni ale firmelor romanesti, conform reclamatiilor cititorilor.

Bruaprogramul.org este un site pentru fraude online, conform reclamatiilor cititorilor. (activ in 24 iunie 2024)

Bruainvestprogram.org este un site tip frauda online, prin investitii in Transgaz, conform reclamatiilor cititorilor. (site activ in 24 iunie 2024)

Bruatechservices.com este un site pentru fraude online, care copiaza site-ul de stiri Digi 24. (activ in 24 iunie 2024) 

Addictiondswer.com este un site tip frauda online, prin investitii in platforma de tranport gaze Brua. (activ in 24 iunie 2024)

internal-investteam.online este un site pentru inselatorii cu investitii in actiuni Transgaz, care copiaza site-ul Transgaz. (activ in 24 iunie 2024)

bruavuhavea.com este un site pentru fraude online, prin investitii in proiectul Brua al Transgaz, cu continut video fals. (activ in 24 iunie 2024)

brua.ro este un site pentru fraude online, prin investitii in proiectul Brua al Transgaz, cu continut video contrafacut. (activ in 24 iunie 2024)

Rominvest-market.com (site activ in 24 iunie 2024), este o platforma de fraude online, conform reclamatiilor cititorilor.  

Agentpetrol.org, care imita site-ul Romgaz (site-ul este activ), conform reclamatiei unui cititor.

Skill-genic.com (site activ)

Site-ul skill-genic.com este o inselatorie, dupa cum ni s-au plans cititorii. De asemenea, conform Scamadviser.com, "skill-genic.com este scam (inselatorie)."

Artisfinance.world (site activ)

Cu siguranta ca aceasta aplicatie, Artisfinance.pro (nu mai e activ) sau Artisfinance.cc (formular de logare activ), este o inselatorie (scam) pentru false investitii in actiuni sau in criptomonede. (Vezi aici detalii)

Web.axainvestment.trade (site activ), o platforma de logare pentru furtul datelor personale si fraude online, conform plangerilor cititorllor.

Bergfinanz.online  (site activ), o platforma pentru inselatorii, conform reclamatiilor cititorilor

Asset-ace.org - site activ, prin care se dau tepe cu investitii in criptomonede (vezi aici detalii)

Gapinvestcapital.net - site activ (gapinvestcapital.com in trecut), de asemenea o platforma pentru fraude onlie cu cryptomonede, conform cititorilor.

Alarisfinance.pro (site activ), conform alertei ASF.

- Neocapital - site inactiv, dar in trecut o platforma pentru tepe online (vezi aici detalii)

- Tradetowinfx, de pe aplicatia Telegram, conform plangerilor cititorilor. 

- Clair capital - la adresa de net: www.merricksinvest.cc, platforma tip frauda onlie, conform reclamatiilor cititorilor.

Ufinacapital (ufina.trade, ufinacapital.pro - active, dar fara continut, in prezent), in trecut au fost platforme pentru inselatorii, conform reclamatiilor cititorilor. 

 

INSELATORII PE PLATFORME PENTRU RECUPERAREA INVESTITIILOR

https://payback-ltd.com - site pentru fraude, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

www.payback-law.com - site pentru fraude - scam, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

skysafeline.org - site pentru fraude - scam, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

Oferte de recuperare a investitiei in numele unor institutii publice

- fraude in numele FCA 

Pentru a se face credibil, escrocul se prezinta drept reprezentant al unei institutii publice engleze, FCA – Financial Conduct Authority (vezi foto), a carei adresa de internet este: fca.org.uk. Numai ca adresa de la care ati primit mailul cu oferta de recuperare a banilor este help@fca-finance.cc, asemanatoare, dar diferita de cea a FCA. (vezi aici detalii)

 

APLICATII SI PLATFORME DE CRIPTOMONEDE FOLOSITE PENTRU INSELATORII

Escrocii folosesc aplicatiile unor platforme cunoscute si legitime de criptomonede, pentru crearea unor conturi false, pentru a-i pacali pe naivi ca au criptomonede in respectivele aplicatii.

- Blockchain.com

Blocarea banilor in Blockchain.com este o incercare de inselaciune, prin care hotii incearca sa va determine sa le trimiteti bani fara justificare.

- Binance.com (vezi aici detalii)

- Coinbase.com (vezi aici detalii

- OKX (vezi aici detalii)

- Trustwallet.com (vezi aici detalii)
 
- Coinex (vezi aici detalii)

- Moonpay (vezi aici detalii

 

ACTUALIZARE

Articolul este actualizat cu informatiile noi privind platformele tip frauda online primite de la cititori.

 

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  Reclamatiibanci.ro  bitcoin  criptomonede  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)

Pe baza reclamatiilor primite de la cititori, am intocmit o lista a aplicatiilor si platformelor de investitii in actiuni si criptomonede prin care se deruleaza fraude online (scams). De asemenea, publicam si lista platformelor de criptomonede care sunt folosite detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare. In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, detalii

Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • plangere

    de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

  • Revolut

    Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

  • Am fost păcălit

    Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

  • frauda prin GapInvest

    Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

  • frauda GapInvestCapital

    Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii