BANCI | Opinie

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-11-06 09:57

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale.

Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu x%”, ceea ce este incorect, ci cu dobanda "intre x% si Y%."

ING a fost printre primele banci care din 2018 au introdus conceptul de „dobanda de la x%” , aspect criticat de Bancherul.ro, pentru ca poate induce in eroare publicul.

Dupa un an, ING si-a insusit critica si a inceput sa-si faca reclama la credite in mod corect, dupa formula „dobanda de la… pana la…” 

Celorlalte banci nu le-a pasat insa de acest exemplu de buna practica si continua sa-si promoveze imprumuturile cu dobanzi „de la…”, o formula incorecta, inselatoare, deci probabil si ilegala.

Iata cateva exemple:

Unicredit isi face reclama la refinantarea creditelor „cu dobanda anuala fixa de la 5,99%”.

Raiffeisen are de Black Friday un credit de nevoi personale cu dobanda speciala de la 6,25%.

„La asa dobanda, imi iau. De la 5,9%”, suna reclama BRD.

 

Si la Libra Bank creditele au o dobanda „variabilă, începând de la 2,15% + IRCC* sau fixă, 5.99% în primii 3 ani (condiție de virare salarială)”.

De ce este incorecta "dobanda de la..."?

Pentru ca aceasta, adica nivelul cel mai mic de dobanda, poate fi valabila doar in conditii speciale, pentru care se califica putina lume, in timp ce banca aplica o dobanda mult mai mare celor mai multi clienti.

La fel cum este reclama si practica inselatoare a IFN-urilor, cu dobanda 0 in prima luna, aspect relatat de Bancherul.ro in 2018, dar care continua si in prezent.

In ciuda faptului ca aceasta practica inselatorare si ilegala a IFN-urilor a dus si la supraindatorarea multor oameni.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  credite de consum  ING Bank  Raiffeisen Bank  dobanzi credite  credite online IFN-uri  banca  credite IFN  credit online  credite nevoi personale  credite imobiliare  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii