BANCI | Educatie financiara

ING mi-a indisponibilizat toti banii din cont, pentru o datorie la un credit Cetelem. Este un abuz?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-10-07 10:20

"Buna ziua, ieri am primit dupa incasarea salariului, in jur de 2000 RON, o instiintare din partea ING ca mi-au indisponibilizat suma din cont pentru un credit Cetelem de 3000 RON, suma pentru care sunt in discutii cu executorul pentru plata esalonat.

In momentul de fata eu figurez cu -1035 RON in cont, din cate stiu se poate opri maxim 1/3 din salariu, acesta fiind singurul venit ce imi asigura existenta. Poate fi acesta un caz de abuz? Imi pot recupera macar o parte din salariu, mai putin cei 1/3 care se pot opri legal?", intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat rezolvarii problemelor dintre banci si clientii acestora, precum si educatiei financiare.

Raspuns:

Stimate domn,

ING nu are dreptul sa va retina mai mult de o treime din venitul lunar, in cazul procedurii de executare silita prin poprirea contului.

Conform legii (Codul de procedura civila), din momentul popririi contului se retin toate sumele de bani existente in acesta, cu exceptia salariului sau pensiei din luna curenta sau altor tipuri de ajutoare sociale, pentru care limita maxima este o treime sau jumatate, daca exista mai multe datorii. (vedeti aici prevederile legale)

Daca banca v-a retinut toti banii din salariu, atunci se poate spune ca a comis un abuz si puteti face plangere in acest sens.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: ING Bank  Reclamatiibanci.ro  poprire  executori judecatoresti  Cetelem  Executare silita  

Comentarii

executor
retinere la sursa
Raspunsul este gresit, limitarea de 1/3 din salariu se aplica doar la sursa, adica la angajator. Conturile din banci nu reprezinta sursa de venit, deci se pot indisponibiliza integral.

Vasile Coman
poprirea contului bancar
Raspunsul este corect, intrucat Codul de procedura civila nu spune ca limitarea de 1/3 se aplica doar la sursa, nu si la conturile bancare in care multi romani isi incaseaza salariul, in urma unei conventii intre banca si angajator. Iata ce spune Art. 728 din noul Cod de procedura civila, la Limitele urmaririi veniturilor banesti: (1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite: a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii; b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii. Cum multe firme platesc salariile angajatilor intr-un cont bancar, bancile ar trebui sa repecte legea si sa nu indisponibilizeze mai mult de o treime din salariu.

cc
Executori cu iz penal
Executorul trebuie sa sa asigure ca ca nu reprezinta sursa de venit. In cazul de fata a comis un abuz penal profitand de indiferenta celor ce ar trebui sa apere legea in Romania. participarea la infractiune a celor de la banca ING consta in faptul ca banca a verificat sursa intrarilor in cont. Stiau foarte clar ca e vorba de salariu. "Vino cu salariul la noi" ca avem blatul cu executorul. In mod normal, banca ar trebui sa faciliteze returnarea fondurilor catre angajator, iar executorul sa urmeze legea si sa retina 1/3 din venitul net. Alta incalcare a legii facuta de aceasta banca si executorii penali consta in blocarea altor obligatii ale debitorului cum ar fi pensia alimentara, asigurarea de viata, datorii catre stat. Nu inteleg de ce persoanele fizice din Romania sunt considerate apriori, infractoare iar organizatii veroase precum aceasta institutie financiara si sacalii din zona de executare au atata larghete in fata justitiei.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii