BANCI | Stirea Zilei

Financial Times: Romania ar putea primi un imprumut de 20 de miliarde de euro de la FMI

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:28

România ar putea primi un pachet de salvare de circa 20 de miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, în urma negocierilor dintre cele două părţi care ar trebui să fie reluate miercuri, afirmă cotidianul Financial Times.

Pachetul de sprijin multilateral, destinat să evite o criză economică gravă într-una dintre cele mai sărace ţări UE, va fi probabil similar ca dimensiuni cu cel de 20 de miliarde de euro pus la dispoziţia Ungariei în noiembrie, potrivit unui oficial apropiat negocierilor, citat de Financial Times.

Guvernul român şi FMI au ajuns la un acord de principiu asupra "parametrilor cantitativi" ai pachetului săptămâna trecută, în cursul vizitei unei degelaţii româneşti la Washington, a declarat oficialul. În următoarele zece zile, experţi de la instituţiile implicate, adică FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, se vor afla în România pentru a finaliza detaliile.

"Acordul va da României timpul necesar pentru a implementa politicile... fără să se uite peste umăr să vadă dacă vine criza", a declarat oficialul citat de cotidianul străin.

Guvernul român nu a dat niciun indiciu asupra dimensiunilor pachetului de salvare, aşa cum numeşte Financial Times.

România va deveni astfel a patra ţară est-europeană care apelează la instituţiile internaţionale pentru sprijin, în contextul crizei financiare, după Ungaria, Ucraina şi Letonia.

Pachetul pe care îl va primi România se va derula pe o perioadă mai mare de 17 luni, de care a beneficiat Ungaria, a mai spus oficialul citat de Financial Times, fără a da alte detalii.

Vor contribui şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), furnizând finanţare sectorului privat românesc şi instituţiilor financiare. Despre BERD s-a spus că ar fi în negocieri cu Banca Comercială Română (BCR), cea mai mare din ţară şi cea mai mare subsidiară a băncii austriace Erste Bank, pentru un împrumut de până la 150 de milioane de euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii