EUROPA | Educatie financiara

Decizia BCE privind majorarea dobanzii la 2%, pe intelesul tuturor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-30 10:32

Banca Centrala Europeana (BCE) a publicat o informare pe intelesul tuturor privind decizia de majorare la 2% a dobanzii de referinta pentru zona euro:

Ce am decis

Am majorat din nou ratele dobânzilor, cu 0,75 puncte procentuale

Procedăm astfel pentru a reduce inflația, care se menține mult prea ridicată. Vor urma și alte majorări ale ratelor, care vor depinde de modul în care anticipăm evoluția economiei și a inflației.

Am ajustat și alte instrumente ale noastre

Pentru a contribui la combaterea inflației, am redus atractivitatea pentru bănci a programului nostru țintit de creditare.

Ce se intampla in economie?

Inflația se situează la niveluri mult prea înalte și se va menține ridicată o perioadă

Se înregistrează scumpiri în întreaga economie. Prețurile foarte ridicate ale produselor energetice reprezintă în continuare motivul principal al acestei evoluții.

Problemele legate de ofertă cunosc o ameliorare, dar încă alimentează creșterea prețurilor. Și cursul de schimb a determinat intensificarea inflației, scumpind importurile.

Economia va consemna o încetinire în lunile următoare...

Această temperare se va manifesta probabil până la finele acestui an și în prima parte a anului 2023. Inflația ridicată, problemele legate de aprovizionarea cu gaze naturale și preocupările cu privire la viitor determină populația să cumpere mai puțin și firmele să își reducă producția.

... în pofida numărului ridicat de persoane ocupate

Șomajul este încă scăzut și sunt create noi locuri de muncă. Pe măsură ce economia încetinește însă, această situație s-ar putea modifica.

Și creșterea economiei mondiale este mai lentă

Perspectivele sunt mai incerte, îndeosebi din cauza războiului ruso-ucrainean. Băncile centrale din întreaga lume majorează, de asemenea, ratele dobânzilor pentru a combate inflația.

Sursa: BCE

Taguri: Banca Centrala Europeana (BCE)  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraAm primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

  

Ultimele Comentarii