BANCI | Educatie financiara

Daca suna cineva si spune ca e de la o firma de recuperare credite, ce fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-21 22:19

Un cititor ne pune urmatoarea intrebare: "Parintii mei au facut un imprumut la o banca in 2007, au platit rata pe luna vreo 3 ani, dupa care sediul bancii sa inchis din oras, mama fiind sigura ca a terminat achitarea bancii. Pana anul acesta nu am primit nici o sesizare, nimic.

A sunat un domn la inceputul lunii spunand ca este de la o firma de recuperari si a spus ca figurez in baza lor cu aceeasi suma imprumutata si ia dat mamei 2 numere de cont sa depuna o suma. Nu am lasat-o sa depuna nici o suma.

I-am trimis acelui domn chitantele ca am platit banca, dar a sunat iar si a spus sa depuna bani in contul respectiv ca sa nu ajunga la executare silita, ei nefacand socoteala la chitante. Ce sa fac? Sa depun bani in cont?"

Atentie la tentativele de inselaciune de la falsi recuperatori!

"Ati facut bine ca nu ati depus niciun ban in contul pretinsului recuperator, intrucat este posibil sa fiti tinta unei tentative de inselaciune. Oricine poate suna si sa se dea drept recuperator de credite.

Inainte de a depune orice suma intr-un cont, verificati mai intai cine este respectiva persoana, iar apoi cereti dovezi ca este intr-adevar reprezentantul unei firme de asigurari. Puteti verifica acest lucru deplasandu-va chiar la sediul firmei sau cerand informatii de la banca sau alte autoritati.

Apoi cereti si dovezi, prin posta sau e-mail, cu privire la datoria pe care o aveti. Luati legatura si cu banca pentru a verifica situatia de fapt. Doar daca sunteti sigura ca vorbiti cu un reprezentant al unei firmei de recuperare si dupa ce verificati documentele care certifica datoria, puteti incepe sa va platiti datoria, daca exista."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii