PENSII PRIVATE | Stirea Zilei

Cum poti verifica contul pensiei private

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-31 12:47

Astazi, 31 mai 2011, se incheie campania de informare prin scrisorile anuale pentru clientii sistemului de pensii private din Romania, anunta Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

Pana astazi (inclusiv), toti administratorii de fonduri de pensii private au
expediat, potrivit legislatiei in vigoare, peste 5,4 milioane de scrisori de informare pentru tot atatia participanti la fonduri.

In perioada imediat urmatoare, aceste scrisori anuale de informare vor incepe sa ajunga la destinatari (perioada difera in functie de operatorul postal / de curierat ales de administratori).

Scrisoarea anuala de informare este obligatorie (prin lege) si gratuita, se expediaza participantului la ultima adresa de corespondenta comunicata si contine date privind situatia contului personal de pensie privata la sfarsitul anului 2010.

Forma si continutul minim al scrisorii anuale de informare sunt reglementate de Normele CSSPP nr. 10 si 11 / 2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul de pensii private (anexa nr. 12 la Normele mentionate).

In plus, anul acesta, scrisoarea de informare contine pe verso un material informativ standard, elaborat de catre specialistii Departamentului de Comunicare al CSSPP, prin consultare cu APAPR.

(VEZI documentul atasat)

Daca in perioada urmatoare (care difera in functie de operatorul postal / de curierat ales de administratori) un participant nu primeste scrisoarea de informare anuala, el trebuie sa se adreseze direct administratorului fondului sau de pensii private, care are obligatia legala de a ii expedia aceasta scrisoare.

Pentru ca participantul sa fie sigur ca primeste scrisoarea anuala de informare, el trebuie sa comunice in scris administratorului orice modificare a adresei de corespondenta sau a altor date personale relevante.

Participantii la sistemul de pensii private nu trebuie insa sa se bazeze doar pe scrisoarea anuala de informare, intrucat au la dispozitie o multitudine de mijloace prin care isi pot afla nu doar o data pe an, ci
oricand, in timp real, valoarea sumelor acumulate in contul lor personal de pensie privata.

Cea mai importanta facilitate oferita clientilor este consultarea pe Internet a situatiei contului personal de pensie privata, in orice moment: http://www.apapr.ro/verifica-ti-pensia-privata.html.

In cadrul acestei sectiuni, participantii a 8 dintre cele 9 fonduri de pensii private obligatorii (reprezentand 97,1% din numarul total), precum si participantii unora dintre fondurile de pensii private facultative (reprezentand circa doua treimi din numarul total) isi pot consulta in timp real valoarea contului personal de pensie privata, oricand doresc.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • Nu vor să aplice Legea 243/2024

    Buna ziua, VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI. Am încercat o soluție cu cu cei de la CSALB, cerere ... detalii

  • !

    Era interesant de aflat cat a dat Casa regala din exedentul Casei in toate cele 7 razboaie in care ... detalii

  • plati online

    ING respinge in mod constant platile facute online cu cardurile ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii