BANCI | Educatie financiara

Cum pot verifica daca contul IBAN la care am transferat o suma de bani este al societatii comerciale care mi-a emis o factura online?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-14 09:04

"Va rog sa-mi spuneti, cum pot verifica daca contul IBAN la care am transferat o suma de bani este al societatii comerciale care mi-a emis o factura online pentru cumpararea unui bun care ajunge in 2-3 zile. Stiind faptul ca facturile se pot truca cu ajutorul siteurilor care permit folosirea programului 30 zile pentru testare.... Multumesc!" intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat rezolvarii problemelor dintre banci si clientii acestora.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Puteti verifica un cont IBAN la banca emitenta a respectivului cont sau prin aplicatiile de online banking, in momentul efectarii platii.

Puteti identifica banca emitenta a contului si tara din literele si cifrele din respectivul cont. Astfel, primele doua caractere ale codului IBAN reprezinta indicativul tarii. De exemplu, pentru Romania, codul IBAN incep cu RO. Urmeaza doua cifre aleatorii, dupa care 4 litere cu indicativul bancii (de exemplul, INGB pentru ING Bank) iar apoi o serie de alte 16 cifre care reprezinta numarul contului.

Daca in IBAN-ul pe care doriti sa-l verificati apare, asadar INGB, sunati la ING Bank pentru a verifica autenticitatea respectivului cont.

Nu exista o baza de date publica in care sa se poata verifica daca un anumit cont IBAN corespunde unei anumite societati.

Atunci cand faceti o plata online, trebuie sa va asigurati in primul rand de autenticitatea firmei, a comerciantului respectiv, nu de contul pentru plati. Pentru ca un comerciant autentic si de incredere nu are niciun motiv sa va ofere un alt cont IBAN, pe care sa fiti nevoit sa-l verificati la banca.

Probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam

Taguri: plati online  cont bancar  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  internet banking  

Comentarii

Cristina Rusu
PLATI NESIGURE
Buna ziua Ar trebui gasita o solutie fiindca pe langa greselile neintentionate, pot fi si greseli intentionate, gen: - Partenerul emite factura de mana, in care nu completeaza toate datele, respectiv cont IBAN si Banca. Factura este adusa de un delegat. Ce facem daca delegatul, „binevoitor”, isi trece contul personal pe factura si noi viram banii in acel cont? Pierdem si banii si riscam sa fim dati in judeca si de furnizor fiindca nu i-am platit factura. - Un nou mod de frauda este cel in care un hacker poate schimba contul IBAN de pe o factura electronica pana sa ajunga pe destinatar, pe email. - Persoana care intocmeste OP-ul poate trece alt cont (contul personal s.a) si aici ma refer la societatile mari unde persoana care intocmeste un OP, difera de persoana care le semneaza. Solutia pe care ati propus-o dvs. , de a suma la banca, este greu de aplicat intr-o multinationala, unde sunt sute de furnizori si care au "n" conturi bancare. Cu stima,

Edith B.
verificare autenticitate firma
Buna seara! Am 2 intrebari: 1.Referitor la raspunsul Dvs de mai sus, cum pot eu ca si persoana fizica sa verific autenticitatea unei firme? 2 E in regula sa semnez contracte , apoi sa le trimit pe e-mail? ( firma respectiva a zis ca se poate asa...). Va multumesc!

Tamas Mariana
10000
Am nevoie trebuie mobilat



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

Pot sa inchid Cardul Avantaj de la Credit Europe online sau prin email?

„Buna ziua, Vreau sa inchid Cardul Avantaj iar de la Credit Europe Bank imi spune ca trebuie sa trimit cererea prin curier sau sa merg la o agentie a bancii, dar care este tocmai la Timisoara sau Bucuresti. Mie nu-mi convine sa trimit cererea prin detalii

 



 

Ultimele Comentarii