BANCI | Educatie financiara

Cum ne administram eficient banii din conturile bancare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Garanti Bank
2018-08-12 10:42

89% dintre români consideră că economisirea este o plasă de siguranță, potrivit unui studiu IMAS din 2016. Faptul că românii sunt conștienți de adevărul din spatele vorbei populare „bani albi pentru zile negre”, s-a văzut mai ales în ultimii ani, când economiile din bănci ale populației au crescut considerabil.

La finalul lunii iunie 2018, depozitele populației săreau de 187,7 miliarde lei, în creștere cu 11,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).

Aproape 42% din această sumă stă în conturi curente (depozite overnight, în terminologia BNR). Practic, românii țin în bănci peste 78,4 miliarde lei, pentru care nu primesc dobândă.

Românii preferă depozitele la termen

58% din totalul banilor pe care îi au românii în bănci reprezintă, însă, depozite la termen – în jur de 109,3 miliarde lei. Dar, doar 17,2% din acești bani sunt plasați în depozite cu o maturitate mai mare de un an, deși la astfel de depozite sunt și dobânzile cele mai mari.

Băncile trebuie să își adapteze, în conformitate cu nevoile clienților, modul în care le oferă acestora informații financiare pentru a le arăta beneficiile economisirii, și a le demonstra că a pune bani deoparte este o acțiune cât se poate de fezabilă, atunci când aleg instrumente de economisire adecvate scopurilor lor.

Depozitele românilor la Garanti Bank, în creștere cu 14% în primele 6 luni ale anului

Economiile deținute de clienții Garanti Bank au crescut în primul semestru din 2018 cu aproape 14%, ajungând la aproape 7,8 miliarde lei.

Nevoile clienților sunt diferite. Unii vor să pună bani deoparte pentru a se bucura de confortul unei protecții financiare suplimentare, pentru situații neprevăzute, alții deoarece își doresc realizarea unor proiecte sau visuri.

Indiferent de motive, angajații băncii sunt pregătiţi să ȋi îndrume pe clienți către cea mai bună metodă de administrare a lichidităților pe care le au.

Cei care fac economii au, de regulă, studii superioare, un venit mediu sau peste medie și o vârstă medie cuprinsă între 45-50 de ani. Din ce în ce mai mulți tineri conștientizează, însă, importanța economisirii, iar mulți dintre ei aleg să-și gestioneze economiile online, pe pe laptop, tabletă sau de pe mobil.

Aproximativ 53% din depozitele Garanti Bank se deschid în sucursală, restul fiind deschise prin Garanti Online, serviciul de Internet Banking al instituției financiare, care a fost relansat în luna aprilie a acestui an. Noua interfață a platformei are un design prietenos și intuitiv.

Pentru a încuraja economisirea, Garanti Bank și-a ajustat dobânzile pentru depozitele la termen, având o ofertă de top în piață. În plus, în cazul Garanti Bank se observă și o evoluție ascendentă a plasamentelor pe termene mai lungi, care au crescut față de acum 2-3 ani, când preferințele erau mai mult pentru depozitele la o lună.

Românii care își doresc, însă, mai multă flexibilitate în gestionarea fondurilor, pot alege să-și deschidă un cont de economii, deoarece pot efectua depuneri și retrageri oricând, fără a aștepta un termen de scadență și fără a pierde dobânda oferită de bancă. Contul de economii Bonus Economus al Garanti Bank este cu adevărat unul avantajos, deoarece oferă un bonus de dobândă suplimentar.

Comentarii

voronca Maria
depre dobînzi
Bună ziua Cît aveti pe lună sau la 6 luni dobîndă oa contul curent .Condiții



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii