Dictionar BCE | Educatie financiara

Ce sunt reformele structurale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-30 11:14

Reformele structurale sunt, în esență, măsuri care modifică textura unei economii, respectiv cadrul instituțional și de reglementare în care companiile și cetățenii își desfășoară activitățile. Acestea sunt menite să asigure soliditatea economiei și capacitatea sporită a acesteia de a-și realiza potențialul de creștere într-un mod echilibrat.

Cum se fac reformele structurale?

Reformele structurale acționează pe partea de ofertă a economiei. Prin eliminarea obstacolelor din calea unei producții eficiente – și echitabile – de bunuri și servicii, acestea ar trebui să contribuie la creșterea productivității, a investițiilor și a ocupării forței de muncă.

Acest lucru poate fi realizat în moduri multiple. De exemplu, mediul de afaceri în ansamblu poate fi îmbunătățit prin intermediul unor reglementări care să sprijine flexibilizarea piețelor forței de muncă, simplificarea sistemului fiscal sau reducerea birocrației, permițând companiilor să își desfășoare cu mai multă ușurință activitățile comerciale și să facă planuri de viitor.

Gospodăriile populației pot beneficia, la rândul lor, de produse mai ieftine (și mai bune), ceea ce presupune, de asemenea, mai mulți bani care să poată fi cheltuiți pentru alte produse.

În plus, reformele pot viza sectoare specifice, de exemplu reformele care promovează inovarea în domenii-cheie. Un aspect important însă îl reprezintă natura echilibrată a creșterii. Aceasta înseamnă că factori precum echitatea și incluziunea socială sunt, de asemenea, luați în considerare.

Într-adevăr, reformele care îmbunătățesc accesul la educație sau reduc evaziunea fiscală și corupția vor contribui la sprijinirea creșterii economice, promovând în același timp echitatea socială.

De ce este acest aspect important pentru BCE si BNR?

BCE, alături de băncile centrale naționale ale țărilor din zona euro, este responsabilă de politica monetară unică: mandatul nostru este menținerea stabilității prețurilor, mai exact menținerea ratelor inflației la niveluri inferioare, dar apropiate de 2% pe termen mediu.

Însă politica monetară nu operează într-un vid. Alte politici economice contribuie la evoluțiile economice care conturează politica monetară în prezent.

Pe termen lung, beneficiile pe care politica monetară le poate oferi vor depinde și de alte politici economice (inclusiv de cele care implică reforme structurale), mai ales atunci când este vorba despre asigurarea unei creșteri echilibrate.

Reformele structurale sunt, prin urmare, importante pentru creșterea economică a Europei în viitor și pentru consolidarea Uniunii Economice și Monetare. Aceste aspecte explică motivul pentru care BCE este interesată de acest subiect și efectuează studii pe această temă.

Sursa: BCE

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii