RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Cat de sigur este un depozit la TBI Bank?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-03-15 08:26

"Buna ziua,

Stimate domnule Coman,

Va contactez deoarece am citit on-line puncte de vedere ale dvs. foarte argumentate, cu rugamintea de a imi oferi un sfat.

Ma gandesc sa constitui un depozit de 1.000.000 lei la TBI Bank (suma va fi impartita pe doua persoane din familie pentru a nu depasi suma garantata de 500.000 lei).

La TBI Bank garantarea nu se realizeaza de FGDB ci de Fondul de garantare din Bulgaria.

Fiind o suma mare, respectiv fiind toate economiile mele, as vrea sa evaluez cat mai detaliat riscurile (chiar daca au dobanda cea mai mare).

Rugamintea este de a imi spune daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declararii insolventei sau doar la declarararea falimentului.

Acest moment este foarte important, deoarece insolventa dureaza o lunga perioada si ar fi timp pentru lichidarea depozitului (daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declarararii falimentului. .

Daca suma din depozit se indisponibilizeaza incepand cu data declararii insolventei (care poate fi declarata de pe o zi pe alta) este mult mai complicat.

Va multumesc si va doresc o zi placuta in continuare", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns

Stimate domn,

Garantarea depozitelor la TBI se face, la fel ca la bancile romanesti, conform normelor europene: suma garantata este echivalentul a 100.000 de euro pentru fiecare deponent, la fiecare banca, iar plata se face intr-un termen de maxim 5 zile, de catre Fondul de Garantare a Depozitelor din Bulgaria, prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) din Romania.

Depozitele se indisponibilizeaza (adica nu mai aveti acces la ele) din momentul emiterii unui ordin in acest sens de catre Banca Nationala a Bulgariei sau in cazul declansarii falimentului, nu a insolventei, la fel cum Banca Nationala a Romaniei decide indisponibilizarea depozitelor la o banca romaneasca.

De regula, bancile nationale decid indisponibilizarea depozitelor mult mai devreme decat momentul intrarii unei banci in insolventa sau constatarea falimentului, pentru a nu se produce panica iar oamenii sa fie despagubiti cat mai rapid.

Asadar, in aceasta privinta puteti sta linistit, pentru ca nu veti avea de asteptat mai mult de 5 zile pana cand veti primi banii inapoi, in cazul in care banca va avea probleme.

Oricum, nu aveti de ce sa va faceti griji daca depozitele le-ati impartit intre mai multi membri ai familiei (sau la mai multe banci), astfel incat fiecare sa nu detina un depozit mai mare de 100.000 de euro, la fiecare banca, pentru a va putea recupera toti banii.

Vedeti aici mai multe informatii privind modul in care sunt garantate depozitele in bancile romanesti si in cat timp se acorda despagubirile.

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici si te ajutam!

 

Taguri: TBI Bank  reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB)  depozite bancare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)

Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii

Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?

"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii

Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite

Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii

Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid

• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • LOAN OFFER

    Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii

  • !

    Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii

  • Bancnote vechi

    Numar de ... detalii

  • Bancnote vechi

    Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii